Δίκη “ψευτογιατρού”: Η ώρα του εισαγγελέα

Δίκη “ψευτογιατρού”: Η ώρα του εισαγγελέα
Ο αυτοαποκαλούμενος Dr Kontos INTIME NEWS

Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα εκφράσει τη δική του θέση γύρω από τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί στον αποκαλούμενο "Doctor Nicolaos Kontos". Η εισαγγελική εισήγηση αναμένεται να είναι μακρά.

Έτοιμος να εκφράσει τη δική του θέση γύρω από το βαρύ “κατηγορώ” που έχει αποδοθεί στον αποκαλούμενο “ψευτογιατρό”, Νικ. Κοντοστάθη, είναι ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ύστερα από την καλοκαιρινή διακοπή μερικών εβδομάδων, ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται πως είναι έτοιμος να ξεκινήσει την αγόρευση της επί της ενοχή ή μη των 17 συνολικά κατηγορούμενων, οι οποίοι φέρονται να συνέβαλαν στην εξαπάτηση καρκινοπαθών και άλλων ασθενών, οδηγώντας 12 εξ αυτών στο θάνατο, ενώ άλλοι εξακολουθούν να υφίστανται στις συνέπειες της εμπιστοσύνης που επέδειξαν στο βασικό κατηγορούμενο.

Η εισαγγελική εισήγηση αναμένεται να είναι μακρά και δεν αποκλείεται να μην ολοκληρωθεί εντός μίας συνεδρίασης, καθώς θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις από την πλευρά του εισαγγελέα για την πληθώρα αδικημάτων που έχει αποδόσεις η ελληνική Δικαιοσύνη στους κατηγορούμενους.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, ο βασικός κατηγορούμενος παρουσιαζόταν άλλοτε ως διακεκριμένος γιατρός, ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, άλλοτε ως βοτανολόγος και συχνά ως “Doctor Nicolaos Kontos, ιατρός νευροχειρουργός ογκολόγος διεθνούς φήμης και στέλεχος της NSA”, ο οποίος ασχολούνταν με πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας ανίατων ασθενειών και φέρεται να παρείχε τις υπηρεσίες του με το αζημίωτο.

Μάλιστα, σε βάρος του υπάρχει και κατηγορία ότι εμφανιζόταν και ως “νόμιμος κομιστής και κύριος τριών μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής”, ενώ στις συζητήσεις του για την πώληση τους επικαλείτο ακόμη και τον Αντώνη Σαμαρά, ισχυριζόμενος ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα συνέδραμε στη γρήγορη εκταμίευση των χρημάτων. Μεταξύ των πολιτικών εναγόντων βρίσκεται και πολίτης ο οποίος κατέβαλε το ποσό των 200.000 ευρώ για να λάβει τις περιβόητες μετοχές, που έγιναν γνωστές από τη “διαφήμιση” τους από τον Αρτέμης Σώρρα.

Ειδικότερα, ο Νικ. Κοντοστάθης κατηγορείται για τα αδικήματα:

  • της ανθρωποκτονίας από δόλο κατά συρροή, η οποία φέρεται να τελέστηκα από το Μάρτιο του 2016 έως τον Φεβρουάριο του 2017 σε βάρος 12 ασθενών εκ των οποίων δύο παιδιά,
  • της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή σε βάρος 14 ασθενών, ανάμεσά τους πέντε παιδιά,
  • της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού με ακόμη πέντε συγκατηγορούμενους τους -ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργό της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος,
  • της διακεκριμένης και βασικής διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση με σκοπό να προκληθεί η χρήση ναρκωτικών ουσιών από ανήλικο
  • της κακουργηματικής απάτης κατ’εξακολούθηση για το συνολικό ποσό ύψους 838.175 ευρώ που φέρεται να πήρε από ασθενείς του και συγγενείς αυτών, προκειμένου να τους θεραπεύσει,
  • της απόπειρας απάτης, για το ποσό των 154.509 ευρώ,
  • της αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος,
  • της πλαστογραφίας κατ΄εξακολούθηση,
  • της χρήσης πλαστού εγγράφου,
  • της παράβασης του νόμου περί όπλων και
  • της υπεξαίρεσης μνημείου.

Η απολογία του

Ο ίδιος απολογούμενος στο δικαστήριο φάνηκε να μην αντιλαμβάνεται πλήρως τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί. Ξεκινώντας ανέφερε: “Σήμερα μετά από τόσο καιρό βρίσκομαι στη θέση να μπορώ να απολογηθώ. Δε θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος. Είχα την τύχη και την ευλογία να γεννηθώ μέσα σε χριστιανική οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν ψάλτης και μητέρα μου διακονούσε το ναό όπως μπορούσε. Έμαθα να είμαι από μικρό παιδί άνθρωπος της προσφοράς και να προσπαθώ να κάνω το καλό στους τριγύρω μου”.

Όπως επεσήμανε στην πολύωρη απολογία του, από μικρό παιδί ασχολιόταν με τη βοτανοθεραπεία που ασκείται κυρίως στα μοναστήρια, καταλήγοντας: “Βρίσκομαι εδώ για μία αμαρτία, ένα ψέμα, τον εγωισμό και την περηφάνεια μου. Αρνούμαι ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και έδρασα με δόλο. Δεν μπορώ να δίνω πράγματα δωρεάν σε κάποιους να τους πηγαίνω δωρεάν στο νοσοκομείο και άλλους να θέλω να τους σκοτώσω”.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των υπολοίπων 16 κατηγορούμενων περιλαμβάνονται γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος υπήρξε και γιατρός. Ο τελευταίος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και άμεση συνέργεια σε απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση, καθώς κατηγορείται ότι συμμετείχε σε επέμβαση ασθενούς, επιτρέποντας στον Νικ. Κοντοστάθη να παρασταθεί, δίχως ο τελευταίος να έχει στην πραγματικότητα την ιατρική ιδιότητα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα