Δίκη σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου: “Με έπιασε σεξουαλικά και είπε ότι ήταν πατρικό χάδι”

Διαβάζεται σε 2'
Ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος
Ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος Papadakis Press

Η κατάθεση της ηθοποιού Μαρκέλλας Γιαννάτου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου δικάζεται η υπόθεση του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου για τον βιασμό της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου.

Στη δίκη της μαρτυρία για την επαφή της με τον κατηγορούμενο πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός», Κώστα Κωστόπουλου, κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Μάγισσας», Μαρκέλλα Γιαννάτου.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία με το σκηνοθέτη κατά την κοινή τους επαγγελματική πορεία στη σειρά «Έρωτας» το 2005.

Όπως είπε η μάρτυρας, «έχει ένα έντονο, οξύθυμο, σεξιστικό χαρακτήρα. Σε ένα γύρισμα ήθελε να μετακινηθώ λίγα εκατοστά πιο μακριά. Αντί να μου ζητήσει να μετακινηθώ ή να με πιάσει από το χέρι, μου έπιασε τα οπίσθια για να το κάνει. Ήταν ένα πιάσιμο σεξουαλικό, καταλαβαίνω ως γυναικά. Αντέδρασα και φώναξα. Ταράχτηκα περισσότερο επειδή είπε “πως κάνεις έτσι; Ένα πατρικό χάδι ήταν”. Εγώ έχω μια υπέροχη σχέση με το μπαμπά μου και δεν μου έχει πιάσει ποτέ τα οπίσθια».

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, δεν έχει καμία σχέση με την καταγγέλλουσα την οποία όπως είπε γνώριζε κατά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ωστόσο ένιωσε την υποχρέωση να έρθει να καταθέσει στο δικαστήριο. «Όταν άκουσα την ιστορία της δεν μου φάνηκε περίεργο αυτό που άκουσα για τον κατηγορούμενο» εξήγησε προσθέτοντας ότι δέκα χρόνια μετά το περιστατικό είχε δεχτεί «σχεδόν απειλητικό» τηλεφώνημα από τον σκηνοθέτη για να σταματήσει να μιλάει.

Εισαγγελέας: Πως συνδέεται μια στιγμιαία θωπεία με μια πράξη βιασμού; Πως πάει κάποιος από τη μια πίστα στην άλλη;

Μάρτυρας: Δεν έπεσα από τα σύννεφα είπα. Δεν ξέρω πως από το ένα φτάνεις στο άλλο. Θεωρώ πιο πιθανό.

Εισαγγελέας: Οποίος θωπεύει είναι εν δυνάμει βιαστής;

Μάρτυρας: Δεν είπα αυτό. Εγώ πάντως ένιωσα σαν βιασμένη.

Προέδρος: Ξέρετε για άλλες ηθοποιούς;

Μάρτυρας: Έχω ακούσει για την κυρία Διδασκάλου και δυο ακόμη συναδέλφους. Έχω ακούσει ότι είναι ένας τρόπος του. Ότι ήταν πιο απότομος και βίαιος. Δεν μου έχει ξανασυμβεί με άλλο σκηνοθέτη. Εγώ επεδίωξα μετά να συνεργάζομαι με γυναίκες σκηνοθέτες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα