Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογία Ζαρούλια με φαντασιώσεις για πολιτική δίωξη
Ακολουθώντας την επίσημη γραμμή, ότι η δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή είναι πολιτική δίωξη, η Ελένη Ζαρούλια, πρώην βουλευτής και σύζυγος του Νικ. Μιχαλολιάκου, απολογήθηκε μέσα σε περίπου 20 λεπτά. Ξέσπασε κατά των αλλοδαπών.
- 09 Οκτωβρίου 2019 12:39
Τη γραμμή της πολιτικής δίωξης, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά προηγούμενη τοποθέτησης της, εξέφρασε κατά την απολογία της στη δίκη της Χρυσής Αυγής η Ελένη Ζαρούλια, πρώην βουλευτής και σύζυγος του γενικού γραμματέας, Νικ. Μιχαλολιάκου. Η κατηγορούμενη σε λιγότερο από μισή ώρα, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούσαν στο σύζυγό της, υποστηρίζοντας πως για αυτά θα απαντήσει ο ίδιος, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που οι απαντήσεις υπήρξαν εριστικές.
«Είμαι βουλευτής του Κοινοβουλίου με σταυρό από το 2012 μέχρι τελευταία. Πως είναι δυνατόν για τους 18 βουλευτές να ήξερε ο ελληνικός λαός ότι είμαστε διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης και να μας ψήφισε; Η δίωξη είναι καθαρά πολιτική. Αυτό έχω να πω και τίποτα άλλο. Αν δεν είχα εκλεγεί, δεν θα ήμουν εδώ» υποστήριξε με την έναρξη της απολογίας της η Ελένη Ζαρούλια, η οποία εισήλθε στη δικαστική αίθουσα με τους συνηγόρους της να ζητούν να μη φωτογραφηθεί από τους παρόντες φωτορεπόρτερ.
Η Ελένη Ζαρούλια απέδωσε στους μετανάστες την επανεμφάνιση ασθενειών στη χώρα μας και το «γέμισμα» των φυλακών Κορυδαλλού, υπήρξε εριστική ιδίως όταν αναφέρθηκε στη θέση της για τους αλλοδαπούς, όπως την έχει αναπτύξει σε ομιλίες της, αναφέροντας: «Η θέση μου είναι αυτή με το ελληνικό λαό και το νόμο. Όποιος είναι παράνομος να φύγει, όποιος είναι νόμιμα να μείνει. Ή κάνω λάθος; Καταργήθηκε ο νόμος;».
Πρόεδρος: Αυτό δικαιολογεί το χαράκτηρισμο υπάνθρωπος;
Κατηγορούμενος: Ο χαρακτηρισμός θα πήγαινε σε όποιον κάνει εγκλήματα ασχέτως χρώματος και φυλής. Όταν βιάζεις και σκοτώνεις για να πάρεις μια κάμερα είσαι υπάνθρωπος είτε είσαι Πορτογάλος, είτε Αγγλος ή Γερμανός.
Πρ: Έχετε πει ότι φέρνουν αρρώστιες;
Κατηγ: Αλήθεια δεν είναι; Δεν ήρθαν αρρώστιες που έχουν εξαλειφθεί; Οι φυλακές δεν είναι γεμάτες αλλοδαπούς; Δεν έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στος φυλακές;
Η κατηγορούμενη απάντησε στις ερωτήσεις της έδρας -πλην εκείνης για το επίπεδο των γραμματικών της γνώσεων που αρνήθηκε να το αναφέρει-, ενώ όπως εξήγησε, ασχολήθηκε πολύ μεταγενέστερα με την πολιτική, αφού νωρίτερα μεγάλωνε την κόρη τους και για αυτό δεν είχε πολλές ομιλίες στο ενεργητικό της. Στην ερώτηση αν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, εκείνη απάντησε: «Είμαι σύζυγος του γενικού γραμματέα, πιστεύω ότι είμαι μέλος. Τί να σας πω; Τον στηρίζω, είναι η οικογενεια μου».
Αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υποστήριξε ότι το έμαθε τις μεσημεριανές ώρες της επόμενης ημέρας, ενώ στο πλευρό της εκείνο το πρωί ήταν συνεχώς ο Νικ. Μιχαλολιάκος, τον οποίο ενημέρωσε εκείνη σχετικά. «Με πήραν τηλεφωνο από τα γραφεία και μου είπαν ότι μπήκαν στα γραφεία και έψαχναν, μου είπαν τί εγινε και ενημέρωσα το σύζυγό μου» είπε.
Εισαγγελέας: Είστε σίγουρη ότι το μάθατε την επομένη; Ήρθε ένας μάρτυρας εδώ και είπε πως αμεσως μετά το συμβάν ο συζυγος είχε επικοινωνία για να μάθει τί έγινε.
Κατηγορούμενη: Δεν ξέρω τί λεει αυτός. Εχετε ανοίξει τα τηλέφωνά μας και τα ξέρετε καλύτερα από εμένα. Δημοσιογραφος είναι ο μάρτυρας και ξερετε τώρα….
Όταν δε, ρωτήθηκε για άλλες υποθέσεις που έχουν «χρεωθεί» στη Χρυσή Αυγή, αναφέρθηκε σε συμβάντα της δεκαετίας του ‘80 που της αποδόθηκαν, ενώ δήλωσε πλήρη άγνοια για πρόσφατα γεγονότα. «Τα έμαθα αναγκαστικά μετά. Δεν είχα μάθει νωρίτερα τίποτα» είπε. Τέλος, υποστήριξε πως όταν μίλησε για τα «παιδιά με τα μαύρα» το ειππε «ορμούμενη από αυτά που έβλεπα εκείνη τη στιγμή στην ομιλία μου», δηλαδή νεαρούς με μαύρα ρούχα. «Πρέπει κάτι να πούμε στις ομιλίες μας και μας ερχεται ατάκα με τα ερεθίσματα που δεχόμαστε» κατέληξε.
Αντ. Γρέγος: “Σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής”
Νωρίτερα, στη γραμμή του κόμματος, αυτή της πολιτιξής δίωξης, έμεινε και ο πρώην βουλευτής Αντ. Γρέγος. «Θέλω να πω ότι βρίσκομαι κατηγορούμενος εντελώς άδικα γιατί δεν έχω διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη. Πρόκειται για πολιτική δίωξη σε βαρος της Χρυσής Αυγής που είναι νόμιμο κόμμα. Θεωρώ ότι επειδή εκλέχτηκα πρώτος σε σταυρούς βουλευτής είμαι κατηγορούμενος. Κανένας βουλευτής το 2012 από άλλο κόμμα δεν θα βρισκόταν στη θέση μου» είπε στο δικαστήριο.
Χαρακτήρισε την υπόθεση «σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής» για την οποία «έχουν ενδιαφερθεί και από την Ευρώπη να την αναδείξουν», ενώ όταν του αναφέρθηκε ότι έγινε μια δολοφονία, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι για αυτό το «καταδικαστέο» γεγονός «δεν δόθηκε εντολή από κανένα και δε σημαίνει ότι αν ένας υποστηρικτής κόμματος ή ομάδας κάνει παράνομη πράξη κατηγορούνται όλοι για αυτό».