Δίκη Χρυσής Αυγής: “Ο Φύσσας φώναζε ‘Εμένα; Εμένα; Αυτός με μαχαίρωσε!'”

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Ο Φύσσας φώναζε ‘Εμένα; Εμένα; Αυτός με μαχαίρωσε!'”
Δίκη Χρυσής Αυγής eurokinissi

Στο βήμα του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο επικεφαλής της μίας από τις δύο ομάδες ΔΙΑΣ που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Κατέθεσε πως δεν είχε καταλάβει αν ήταν ΧΑ, ούτε αν κρατούσαν στηλιάρια.

Με την κατάθεση του επικεφαλής της μίας από τις δύο ομάδων ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Αναστάσιου Τσολακίδη συνεχίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο μάρτυρας που σε πολλές ερωτήσεις απαντούσε ότι δεν θυμάται, επιβεβαιώνοντας ωστόσο προηγούμενες καταθέσεις του, είπε πως έφθασαν έξω από την καφετέρια Κοράλλι όπως τους πλησίασε κάποιος (φρουρός των φυλακών Χατζησταμάτης Δημήτρης) και τους ανέφερε ότι “έγινε μία φασαρία”. Τότε, σύμφωνα με τον αστυνομικό είδαν άτομα να τρέχουν και όταν πήγαν στο σημείο που κατευθύνθηκε το “μπουλούκι” είδαν πως υπήρχε μία συμπλοκή με 4 -5 άτομα. Στο σημείο ήταν ο Παύλος Φύσσας ο οποίος, σύμφωνα με τον μάρτυρα, όταν τον προσέγγισαν φώναζε “Εμένα; Εμένα; Αυτός με μαχαίρωσε!” και τους έδειξε “το άτομο (Ρουπακιά) που ήταν στο αυτοκίνητο”.

Μάρτυρας : Οι συνάδελφοι Λεγάτου και Δεληγιάννης είχαν τον τραυματία και αυτός έλεγε «αυτός, αυτός». Γύρισα και είδα τον δράστη που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Τον είδα να στρίβει το τιμόνι. Άνοιξα την πόρτα και του ζήτησα να κατέβει.

Πρόεδρος: Έχετε πει κι άλλα. Ότι είχε βάλει πρώτη ταχύτητα.

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.

Πρόεδρος: Μπορούσε να φύγει;

Μάρτυρας : Ναι.

Πρόεδρος: Τον εμπόδιζε κάτι για να φύγει;

Μάρτυρας: Όχι. Θα μπορούσε να φύγει.

Ο κ. Τσολακίδης περιέγραψε ότι στο σημείο έφθασε περιπολικό της Άμεσης Δράσης και παρέλαβε τον δράστη και εν συνεχεία ασθενοφόρο που παρέλαβε το θύμα το οποίο είχε καθίσει κάτω, όπως ανέφερε. Είπε επίσης ότι βρήκαν το μαχαίρι και το παρέδωσαν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο αστυνομικός είπε πως “ήταν ένα περιστατικό” τα άτομα που είδε να τρέχουν στην Τσαλδάρη και το μαχαίρωμα, ενώ τόνισε πως εκείνη τη στιγμή δεν είχε καταλάβει αν εκείνοι που συμμετείχαν στο “ενιαίο περιστατικό” ήταν άτομα της Χρυσής Αυγής. Το έμαθε στο Τμήμα, όπως ανέφερε. Κατέθεσε επίσης πως τους έβλεπε να είναι σε μία ένταση και να μιλούν στα κινητά: “έβλεπα τις οθόνες φωτισμένες. Πήγαιναν πάνω- κάτω και μιλούσαν στα κινητά”.

Όσον αφορά τα πρώτα στοιχεία που διαβίβασε στο Κέντρο τους, αν τα άτομα που είδε κρατούσαν ή όχι ρόπαλα, ο μάρτυρας είπε πως δεν θυμάται, χωρίς ωστόσο να αμφισβητήσει την πρωτόδικη κατάθεση του στην οποία αναφέρθηκε σε “αντικείμενα που κρατούσαν” πιθανολογώντας τότε, πως ίσως ήταν σιδερόβεργες.

Πρόεδρος: Τι έλεγε το σήμα που πήρατε; Ρόπαλα δεν έλεγε;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.. Κάτι τέτοιο.

Πρόεδρος: Ήταν της Χρυσής Αυγής; Το καταλάβατε;

Μάρτυρας: Στην αρχή όχι. Μας είπε ο Χατζησταμάτης ότι κάτι άτομα της Χρυσής Αυγής μαλώσανε…

Πρόεδρος: Εσείς προσωπικά το διαπιστώσατε;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Τι φορούσαν;

Μάρτυρας : Μαύρα ρούχα.

Πρόεδρος: Θα μπορούσαν να ήταν και αναρχικοί;

Μάρτυρας: Ναι.

Πρόεδρος: Πώς τρέχανε τα άτομα αυτά από από την Μελά;

Μάρτυρας: Μας προσπέρασαν σαν να μην υπάρχουμε. Ήταν ένα μπουλούκι, τσούρμο και φύγανε όλοι μαζί για την Τσαλδάρη.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε από την Εισαγγελέα αν, όπως έχει καταθέσει ο αστυνομικός παλιότερα, ο Ρουπακιάς τους δήλωσε “περαστικός” και απάντησε πως δεν θυμάται. Είπε επίσης πως καταδικασμένος σε ισόβια δράστης της δολοφονίας του μουσικού, ήταν “ατσαλάκωτος” και “πολύ ψύχραιμος” και πως δεν είχε αυξημένους παλμούς, κάτι που θα μαρτυρούσε εμπλοκή του σε πάλη.

Απαντώντας σε ερώτηση από την πλευρά της υπεράσπισης του Ρουπακιά που του είπε πως κάποιος που θα πήγαινε οργανωμένα να κάνει ένα έγκλημα λογικά θα είχε εξασφαλίσει και την διαφυγή του, ο αστυνομικός απάντησε πως “εξαρτάται, μπορεί να κάθεται και στο απέναντι καφενείο και να κοιτά”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα