Δικηγόρος “έβαζε χέρι” στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Δικηγόρος “έβαζε χέρι” στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Τι κομπίνα είχε στήσει ένας 40χρονος δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη για να αποσπάει παράνομα χρήματα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 40χρονος ημεδαπός δικηγόρος, ο οποίος συνελήφθη την Δευτέρα (06/10) στη Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για πλαστογραφία, απάτη, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο δικηγόρος, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα και την πρόσβαση που είχε σε πληροφορίες που αφορούσαν σε ποσά που έχουν καταθέσει πελάτες του στο πλαίσιο εγγυήσεων ή κατασχέσεων στην προδικασία, παραποιούσε δικαστικές αποφάσεις ώστε να φαίνεται ότι επιβάλλουν την επιστροφή των χρημάτων προς τους κατηγορούμενους.

Στη συνέχεια συνέτασσε πλαστά πληρεξούσια και χρησιμοποιώντας τις σφραγίδες συμβολαιογράφου, εμφανιζόταν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και έπαιρνε τα χρήματα. Η δράση του εντοπίζεται από τον Ιούνιο του 2014 και μέχρι την ημέρα που συνελήφθη, υπολογίζεται ότι απέσπασε παράνομα 11.565 ευρώ.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και το αυτοκίνητό του, βρέθηκαν δύο γνήσιες σφραγίδες που υπεξαίρεσε, τρεις σφραγίδες συμβολαιογράφου, πλήθος παραποιημένων εγγράφων και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα