Δικογραφίες για 4 ιστοσελίδες και 6 λογαριασμούς σε social media για διασπορά fake news

Δικογραφίες για 4 ιστοσελίδες και 6 λογαριασμούς σε social media για διασπορά fake news
Εικόνα από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό Alexandros Michailidis / SOOC

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες - Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών προέρχονται από το πολιτικό κόμμα που είχε ιδρύσει ο Αρτέμης Σώρρας.

Ολοκλήρωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ύστερα από την εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, το πρώτο μέρος της έρευνάς της, για την προέλευση και την ταυτότητα διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Σήμερα ανακοινώνεται ότι εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 ιστοσελίδες και για 6 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών προέρχονται από το πολιτικό κόμμα που είχε ιδρύσει ο Αρτέμης Σώρρας, ενώ η απόπειρα απάτης αφορά ακριβώς αυτούς που ζητούσαν μάλιστα την καταβολή χρηματικών αντιτίμων για την κατάθεση υπεύθυνων δηλώσεων που οι ίδιοι προωθούσαν.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα