Δήμαρχος Λαυρεωτικής στο NEWS 24/7: “Έγκαιρη η απομάκρυνση όλων των κατοίκων από το Άνω Δασκαλειό Κερατέας”

Διαβάζεται σε 1'
Φωτιά Κερατέα
Φωτιά στην Κερατέρα

Τιτάνια προσπάθεια καταβάλλεται ώστε να ανακοπεί η φωτιά στην Κερατέα. Με ασφάλεια η απομάκρυνση όλων των κατοίκων του Άνω Δασκαλειού.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Άνω Δασκαλειό στην Κερατέα, σε αγροτοδασική έκταση όπου βρίσκονται διάσπαρτες οικείες.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι τεράστια. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρου, ενώ έχει γίνει εκκένωση του Άνω Δασκαλειού κατόπιν μηνύματος του 112.

Μιλώντας στο NEWS 24/7 ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, επιβεβαίωσε πως η φωτιά βρίσκεται ανάμεσα σε σπίτια και έκανε λόγο για δύσκολη νύχτα, ωστόσο διαβεβαίωσε πως η απομάκρυνση των κατοίκων έγινε με απόλυτη ασφάλεια με λεωφορεία του δήμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά «έγλειψε» κάποια σπίτια, τα οποία ευτυχώς δεν κάηκαν μετά από έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής.

Όπως είπε «αυτή τη στιγμή -καθώς έχει κοπάσει κάπως ο άνεμος- καταβάλλεται προσπάθεια να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη για να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα