Δήμαρχος Μαντουδίου: “Κανένα πτητικό μέσο μέχρι τις 8 το πρωί”

Δήμαρχος Μαντουδίου: “Κανένα πτητικό μέσο μέχρι τις 8 το πρωί”
Απο τη φωτιά στην Εύβοια Eurokinissi

Την απουσία πτητικών μέσων για τις φωτιές στην Εύβοια κατήγγειλε ο Δήμαρχος Μαντουδίου, αναφέροντας πως οι ίδιοι οι κάτοικοι έσωσαν τα σπίτια τους. Τι είπε για τις καταστροφές.

Την απουσία πυροσβεστικών δυνάμεων στην Εύβοια κατήγγειλε ο Δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ για την εξέλιξη των πυρκαγιών στην περιοχή, είπε:

“Κοντεύουμε να φτάσουμε τα 400 χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο να σωθεί η περιουσία του κόσμου. Καίγονται αυτοκίνητα, επιχειρήσεις, καίγονται τα σπίτια του κόσμου στην παραλία. Η ώρα είναι 8 το πρωί και δεν έχει φανερωθεί κανένα πτητικό μέσο”.

Ο. Τσαπουρνιώτης συνέχισε, λέγοντας πως ό,τι σώθηκε, σώθηκε από τους κατοίκους, οι οποίοι έσβησαν μόνοι τους τις φλόγες από τα σπίτια τους.

“Αν είχε φύγει όλος ο κόσμος, δεν θα είχε μείνει κανένα σπίτι. Τους έδιωχναν και γυρνούσαν πίσω να σώσουν το σπίτι τους. Τι να έκαναν. Έχουν καεί πάνω από 1.000 σπίτια. Αν ο κόσμος δεν έσωζε τα σπίτια του, θα είχαμε πάνω από 10.000 καμμένα σπιτια. Όλη η Βόρεια Εύβοια έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Δεν μιλάμε μόνο για το δάσος, μιλάμε για βιβλική καταστροφή. Δεν είχαμε βοήθεια. Ζητούσαμε να έρθουν πυροσβεστικά και δεν έρχονταν”, ανέφερε ο Δήμαρχος Μαντουδίου Ευβοίας, Γ. Τσαπουρνιώτης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα