Φωτιά στον Πλατανίτη: Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στον Πλατανίτη: Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις
Φωτογραφία αρχείου SOOC

Σε εξέλιξη η φωτιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση.

Με χαμηλότερη δυναμική και διάσπαρτες εστίες εξελίσσεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (25/6) στον Πλατανίτη Ναυπακτίας. Με τη δύση του ηλίου τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν από τη μάχη με τις φλόγες ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή βρίσκονται 80 άτομα, με 3 πεζοπόρα τμήματα και 26 οχήματα.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας μιλώντας στο NEWS 24/7, έκανε λόγο για ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο, με αυξημένο βαθμό δυσκολίας εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

«Πολύ μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς και πολύ δυνατός ο αέρας. Εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί και από την πρώτη στιγμή επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα. Νομίζω ότι σταδιακά θα αρχίσει να τίθεται υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Ο δήμος διέθεσε όλες του τις δυνάμεις όπως μηχανήματα έργου, υδροφόρες και προσωπικό. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της Πολιτικής Προστασίας επενέβησαν άμεσα και δημιούργησαν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», λέει ο κ. Γκίζας.

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας σημείωσε πως ακόμα δεν είναι γνωστό πώς ξέσπασε η φωτιά η οποία καίει σε γεωργική – δασική έκταση.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της φωτιάς εστάλη μήνυμα εκκένωσης από το 112 σε κατοίκους τριών οικισμών κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

 

«Δόθηκε άμεση εντολή εκκένωσης και ο δήμος με την αστυνομία επισκέφθηκαν τις περισσότερες οικίες που γειτνιάζουν με την περιοχή και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν. Ορισμένοι παρέμειναν, με δική τους ευθύνη, αλλά δεν κινδύνευσαν», συμπλήρωσε ο κ. Γκίζας.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα