Δημήτρης Λιγνάδης: Ανοίγει η βεντάλια των ερευνών

Δημήτρης Λιγνάδης: Ανοίγει η βεντάλια των ερευνών
Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται στον ανακριτή ⓒ 2021 Yorgos Karahalis/Associated Press

Υλικό το οποίο θα μπορέσει να κατευθύνει και προς άλλες οδούς την έρευνα, συλλέγουν οι αρχές. Στο μεταξύ, ο Αλέξης Κούγιας, υπερασπιστής του Δημ. Λιγνάδη, εξακολουθεί να αντιδρά ως προς τη διεξαγωγή της ανακριτικής έρευνας.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας βρίσκονται πλέον οι αρχές, προκειμένου να καταλήξουν προς την κατεύθυνση που θα κινηθούν οι επόμενες έρευνες. Οι επιτόπιες έρευνες και κατασχέσεις που έγιναν στο σπίτι και στην αποθήκη του Δημήτρη Λιγνάδη σε συνδυασμό με την κατάθεση του τρίτου κατά σειρά άνδρα που μήνυσε τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, για βιασμό, φαίνεται να ανοίγουν τη βεντάλια των ερευνών.

Η απολογία και απόφαση για προσωρινή κράτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή για την 19η τακτική ανακρίτρια, η οποία συνεχώς προχωρά σε νέες ανακριτικές πράξεις σε μία προσπάθειες αποσαφήνισης των όσων έχουν λάβει χώρα μεταξύ του κατηγορούμενου σκηνοθέτη και τον μηνυτών του.

Μεταξύ αυτών των ενεργειών είναι και οι έρευνες που έλαβαν χώρα στο σπίτι, στα οχήματα αλλά και σε μία αποθήκη του Δημ. Λιγνάδη. Τα ευρήματα των αστυνομικών εργαστηρίων, τα οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα να έχουν καταλήξει με τα συμπεράσματα τους, αναμένεται να συμβάλλουν στην εξέλιξη της υπόθεσης για τους δύο βιασμούς που ερευνά η δικαστική λειτουργός.

Ωστόσο, τα ίδια ευρήματα δεν αποκλείεται να συνδράμουν και την έρευνα για την τρίτη μήνυση για βιασμό, ο οποίος καταλογίζεται πάλι στο Δημήτρη Λιγνάδη. Την προκαταρκτική εξέταση χειρίζεται η αστυνομία, μετά από εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών, και όπως όλα δείχνουν, τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα εκτιμηθούν αναλόγως και για αυτή την υπόθεση.

Κι αυτό γιατί ο άνδρας, που την περασμένη εβδομάδα κατήγγειλε τον Δημ. Λιγνάδη ότι αφού τον νάρκωσε τον βίασε στο σπίτι του το 2018. Ο ίδιος άνδρας, ελληνικής υπηκοότητας, βρέθηκε και ενώπιον των αστυνομικών αρχών και έδωσε την κατάθεση του, επιβεβαιώνοντας τα όσα περιγράφει στη μήνυση. Μεταξύ αυτών και το γεγονός ότι ο Δημ. Λιγνάδης του έδειξε πορνογραφικό υλικό με ανήλικα.

Αυτό τον τελευταίο ισχυρισμό καλούνται να αποσαφηνίσουν οι αρχές, οι οποίες αναμένεται να ελέγξουν ακόμη και τα κατασχεθέντα των ερευνών στο σπίτι και στην αποθήκη του προφυλακισμένου σκηνοθέτη, προκειμένου να εξακριβώσουν αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης άλλης πράξης όπως αυτής της πορνογραφίας ανηλίκων.

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος υπεράσπισης Αλ. Κούγιας, συνεχίζει να επιτίθεται σε βάρος εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών. Όπως έχει προαναγγείλει, σήμερα αναμένεται να προσφύγει με αναφορά κατά της 19ης τακτικής ανακρίτριας. Ο δικηγόρος θα βρεθεί ενώπιον της αρειοπαγίτη επιθεωρήτριας του Πρωτοδικείου της Αθήνας, όπου θα υποβάλει την καταγγελία του, καθώς εμμένει να μιλά για “παράβαση καθήκοντος” αναφορικά με τον τρόπο που διεξάγεται η έρευνα.

“Αντί να διερευνήσει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του εντολέως μου κυρίου Λιγνάδη όπως έχει υποχρέωση βάσει των αρχών της δίκαιης δίκης, οι οποίες καθορίζονται από το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, καταχρώμενη την εξουσία της, προσπαθεί με κάθε τρόπο σε συνεργασία με τους ψευδομηνυτές και τους δικηγόρους τους να καλύψει τη σειρά των ψεμάτων που έχουν αναδειχθεί από τα μέχρι τώρα παραδοθέντα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία προσκόμισε ο κύριος Λιγνάδης” ισχυρίζεται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα