Δύο νέες συλλήψεις για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Σύμπραξη Εκδίκησης”

Διαβάζεται σε 2'
Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής (φωτογραφία αρχείου)
Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα, 40 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν σχετικά εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Σύμπραξη Εκδίκησης”.

Σε δύο νέες συλλήψεις μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης», που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και μεταξύ άλλων ευθύνεται για την αποστολή της βόμβας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, προχώρησε η Αντιτρομοκρατική.

Πρόκειται για έναν 40χρονο από τη Θεσσαλονίκη που φέρεται να συμμετείχε στην βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα και έναν 52χρονο ποινικό από την Αθήνα, που είχε αποφυλακιστεί από τις Φυλακές Δομοκού για ληστείες και ναρκωτικά, ο οποίος είχε γνωριστεί με τον αρχηγό της οργάνωσης στις φυλακές και φέρεται να συμμετείχε και αυτός στις συνεννοήσεις που γίνονταν για τα χτυπήματα που θα ακολουθούσαν.

Συγκεκριμένα, ο 52χρονος όταν βγήκε από τη φυλακή φέρεται να μετέφερε τις εντολές του αρχηγού ως συνδετικός κρίκος με τους δύο στρατιωτικούς που κατηγορούνται ότι κατασκεύαζαν τις βόμβες.

Η εμπλοκή των δύο νέων συλληφθέντων προέκυψε από την ανάλυση των ψηφιακών

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Σε συνέχεια του από 27-02-2024 Δελτίου Τύπου, σχετικά με επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις, ανακοινώνεται ότι από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), απογευματινές ώρες της 21 Ιουνίου 2024 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμα -2- άτομα, 40 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες τους, παρουσία δικαστικών λειτουργών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα