Δολοφονία 11χρονης: Ο 37χρονος παραδέχτηκε ότι επιχείρησε να τη βιάσει

Διαβάζεται σε 5'
Το σημείο όπου εντοπίστηκε δολοφονημένη η 11χρονη
Το σημείο όπου εντοπίστηκε δολοφονημένη η 11χρονη ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το ειδεχθές έγκλημα στην Ηλεία, όπου 37χρονος επιχείρησε να βιάσει, ενώ στη συνέχεια σκότωσε την 11χρονη ανιψιά του.

Στην παραδοχή πως, λίγο πριν σκοτώσει την 11χρονη, αποπειράθηκε να τη βιάσει φέρεται να προχώρησε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της ανήλικης, στην Ηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο δράστης και θείος του κοριτσιού, η 11χρονη αντέδρασε και αρνήθηκε λέγοντας ότι θα το πει στους γονείς της.

Στη συνέχεια, ο 37χρονος σκότωσε την 11χρονη με το κατσαβίδι που είχε στο αυτοκίνητο, το οποίο -όπως υποστηρίζει- κατόπιν πέταξε στον βάλτο. Ακολούθως, ο κατηγορούμενος έσυρε για περίπου 45 μέτρα τη σορό της 11χρονης και στη συνέχεια την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα.

Αυτό που εξετάζουν τώρα οι Αρχές είναι το σενάριο ο δράστης να αποπειράθηκε ή εάν βίασε το θύμα, κάτι που θα προκύψει σήμερα από την ιατροδικαστική έκθεση.

Σημειώνεται πως ο δολοφόνος αναμένεται σε λίγη ώρα να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή Πύργου, με την οργή των συγγενών της 11χρονης να ξεχειλίζει.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αρκετοί εξ αυτών αναμένεται να δώσουν το «παρών» έξω από το Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να αποδοκιμάσουν τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο. Για το λόγο αυτό, ο ίδιος θα συνοδεύεται από από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πως, ο 37χρονος είχε κατηγορηθεί το 2017 για βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού. Η δίκη έγινε το 2020 στη Ζάκυνθο, με το δικαστήριο να τού επιβάλει ποινή κάθειρξης 9 χρόνων με αναστολή.

Ο δράστης ουδέποτε εξέτισε μέρος της ποινής του σε φυλακή, κυκλοφορούσε ελεύθερος, ενώ τού είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, εκκρεμούσε η εκδίκαση της έφεσης που είχε ασκήσει ο κατηγορούμενος.

INTIME

 

Το βίντεο που «πρόδωσε» τον 37χρονο

Στις 9 το βράδυ της Κυριακής, η 11χρονη έφυγε από το σπίτι της στη Μυρτιά Ηλείας με σκοπό να πάει στον παππού της. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου είδαν σε υλικό από κάμερες ασφαλείας ότι η 11χρονη επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του 37χρονου θείου και έφυγαν μαζί.

Ο 37χρονος δράστης παρέλαβε την 11χρονη -όπως διακρίνεται και παρακάτω- από την περιοχή της Μυρτιάς και με το ΙΧ του την πήγε σε αγροτική περιοχή, ανάμεσα στα Λεχαινά και την Αρετή, όπου και τη δολοφόνησε.

Στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας η αστυνομία ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης από τον πατέρα της και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε η έρευνα της Ασφάλειας Πύργου.

Η ανάρτηση στο Facebook

Την ίδια στιγμή, ο δράστης -σε κοινό προφίλ που διατηρούσε με τη σύζυγό του στο Facebook- είχαν δημοσιεύσει ανάρτηση της μητέρας της 11χρονης, η οποία ενημέρωνε για την εξαφάνιση της κόρης της. «Έχει χαθεί η κόρη μου, σας παρακαλώ όποιος ξέρει κάτι να μας ειδοποιήσει, σας παρακαλώ. Από Μυρτιά Ηλείας» έγραφε χαρακτηριστικά.

Στο προφίλ του δράστη και της συζύγου του ζητούνταν από όποιον δει κάτι να τους ειδοποιήσει. Ο ίδιος, μάλιστα, φέρεται να εξέφραζε μετά την εξαφάνιση της 11χρονης τη συμπαράστασή του προς τη μητέρα.

Το χρονικό της δολοφονίας της 11χρονης

Υπενθυμίζεται πως η 11χρονη εξαφανίστηκε την Κυριακή (9/6), λίγο μετά τις 9 το βράδυ από το σπίτι της, στο χωριό Μυρτιά. Η δήλωση εξαφάνισης έγινε στις τρεις τα ξημερώματα στην Ασφάλεια Πύργου και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησαν έρευνες.

Από βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν και ανέλυσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, είδαν την 11χρονη να επιβιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο και να φεύγει. Όπως προέκυψε, το αυτοκίνητο ανήκε στον 37χρονο Ρομά ξάδελφο και κουμπάρο της μητέρας της ανήλικης και ως οικείο πρόσωπο το άτυχο παιδί τον εμπιστεύτηκε.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το συγκεκριμένο άτομο είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές το 2017 για βιασμό ανήλικης και με αυτά τα δεδομένα τον προσήγαγαν και από το πρωί της Δευτέρας τον ανέκριναν, μέχρι που τελικά το μεσημέρι ομολόγησε την δολοφονία του άτυχου κοριτσιού και οδήγησε τους αστυνομικούς σε αγροτική περιοχή στην θέση Καταράχι, ανάμεσα σε Λεχαινά και Αρετή, όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του παιδιού με τραύμα από κατσαβίδι στον λαιμό.

Στο σημείο εκλήθη ιατροδικαστής, ο οποίος διαπίστωσε -εκ πρώτης όψεως- ότι ο χρόνος θανάτου της 11χρονης τοποθετείται αργά το βράδυ της Κυριακής και ίσως λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα