Δολοφονία 11χρονης: Σήμερα η κηδεία της Βασιλικής – Απολογείται την Παρασκευή ο 37χρονος

Διαβάζεται σε 4'
Το σημείο όπου βρέθηκε δολοφονημένη η 11χρονη
Το σημείο όπου βρέθηκε δολοφονημένη η 11χρονη EUROKINISSI

Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 11χρονη Βασιλική από τη Μυρτιά Ηλείας. Την Παρασκευή απολογείται ο καθ’ ομολογίαν δράστης.

Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν σήμερα, Τετάρτη (12/6), στην 11χρονη Βασιλική από τη Μυρτιά Ηλείας που δολοφονήθηκε άγρια από τον 37χρονο θείο της.

Η κηδεία της θα τελεστεί στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς.

Σημειώνεται πως όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του παιδιού, η 11χρονη δέχτηκε χτυπήματα με το κατσαβίδι, σε καρδιά και σπλήνα, ωστόσο δεν προκύπτουν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Το σημείο όπου εντοπίστηκε δολοφονημένη η 11χρονη
Το σημείο όπου εντοπίστηκε δολοφονημένη η 11χρονη ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Ο ίδιος μετά την ομολογία του, ότι σκότωσε το κοριτσάκι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υποστήριξε:

“Της πρότεινα να συνευρεθούμε ερωτικά. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της. Πήρα το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο και αφού την έριξα στο έδαφος την χτύπησα με αυτό πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό. Την σκότωσα και το κατσαβίδι το πέταξα σε έναν βάλτο”.

Μετά τη δολοφονία, σύμφωνα με την αστυνομία, έσυρε το άψυχο σώμα της 11χρονης για 45 μέτρα, μέχρι που το πέταξε δίπλα σε ένα αυλάκι στο Καταράχι Ηλείας, και στη συνέχεια το σκέπασε με ξερά χόρτα.

Απολογείται την Παρασκευή ο 37χρονος

Ο 37χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για

  • ανθρωποκτονία από πρόθεση,
  • απόπειρα βιασμού ανηλίκου,
  • αρπαγή ανηλίκου,
  • οπλοχρησία και
  • οπλοφορία

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν η απολογητική διαδικασία θα λάβει χώρα στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου ή αν η Ανακρίτρια Ηλείας μεταβεί στο κτίριο της αστυνομίας, καθώς συντρέχουν λόγοι της μη ασφαλούς διεξαγωγής της απολογίας του κατηγορούμενου.

Η τοποθεσία θα που λάβει χώρα η απολογία θα αποφασιστεί κατόπιν συνεννόησης αστυνομικών και δικαστικών άρχων.

Ο 37χρονος δεν είχε δικηγόρο κατά την διάρκεια της διαδικασίας στην αστυνομική διεύθυνση Ηλείας και αναμένεται να του οριστεί αυτεπαγγέλτως.

Υπενθυμίζεται πως χτες, την ώρα άφιξης του δράστη στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου δεκάδες συγγενείς της 11χρχονης και κάτοικοι της κοινότητας Μυρτιάς, όπου μένει η οικογένειά της, οι οποίοι ήταν από νωρίς στο σημείο, επιχείρησαν να τον λιντσάρουν.

Το βίντεο που «πρόδωσε» τον 37χρονο

Στις 9 το βράδυ της Κυριακής, η 11χρονη έφυγε από το σπίτι της στη Μυρτιά Ηλείας με σκοπό να πάει στον παππού της. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου είδαν σε υλικό από κάμερες ασφαλείας ότι η 11χρονη επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του 37χρονου θείου και έφυγαν μαζί.

Ο 37χρονος δράστης παρέλαβε την 11χρονη -όπως διακρίνεται και παρακάτω- από την περιοχή της Μυρτιάς και με το ΙΧ του την πήγε σε αγροτική περιοχή, ανάμεσα στα Λεχαινά και την Αρετή, όπου και τη δολοφόνησε.

Στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας η αστυνομία ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης από τον πατέρα της και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε η έρευνα της Ασφάλειας Πύργου.

Ο Άρειος Πάγος ερευνά γιατί ήταν ελεύθερος ο 37χρονος

Τους λόγους που ο 37χρονος δράστης της δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία, βρισκόταν εκτός φυλακής, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε ποινή κάθειρξης 9 ετών για βιασμό ανήλικου παιδιού, ερευνά ο Άρειος Πάγος.

Συγκεκριμένα, ξεκινά πειθαρχικός έλεγχος για τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, οι οποίοι παρά την απόφαση ενοχής, έκριναν πως ο καταδικασθείς θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Μάλιστα, του είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διέμενε στην Ηλεία και της απαγόρευση να πλησιάζει το 14χρονο θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί αν υπάρχει επαρκής αιτιολογία για την αναστολή που χορηγήθηκε στον 37χρονο σήμερα δράστη, επιτρέποντας του να κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος.

Η δίκη του σε δεύτερο βαθμό αναμενόταν να ξεκινήσει το 2025 μετά από δύο αναβολές που είχαν δοθεί, η πρώτη εξαιτίας αυτεπαγγέλτως διορισμού συνηγόρου στον κατηγορούμενο και η δεύτερη λόγω αποχής των δικηγόρων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, δε, η κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα αφορά και στον εισαγγελικό λειτουργό του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα