Δολοφονία 11χρονης: Το ξέσπασμα της συζύγου του 37χρονου δράστη

Διαβάζεται σε 4'
Η μεταγωγή του δολοφόνου της 11χρονης στον εισαγγελέα
Η μεταγωγή του δολοφόνου της 11χρονης στον εισαγγελέα EUROKINISSI

Η σύζυγος του καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία έσπασε τη σιωπή της, λίγες ημέρες μετά το έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο.

Μια ημέρα μετά την κηδεία της 11χρονης, η οποία δολοφονήθηκε από τον 37χρονο θείο της στην Ηλεία, η σύζυγος του δράστη δήλωσε σήμερα ότι δεν επιθυμεί να έχει πλέον καμιά σχέση μαζί του, ενώ -όπως τόνισε- έχει πει στα παιδιά της ότι ο πατέρας τους δεν υπάρχει πλέον για αυτά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», κληθείσα να σχολιάσει τη φωτιά που ξέσπασε χθες σε ένα τροχόσπιτο στην περιοχή που φέρεται να διέμενε ο δράστης, είπε ότι «ναι ήταν το σπίτι που έμεναν τα παιδάκια», συμπληρώνοντας πως ευτυχώς την ώρα της φωτιάς δεν ήταν μέσα κανένα από τα παιδιά της ούτε η ίδια.

«Εμένα με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου και μου το είπε. Ήταν περίπου μια ώρα μετά την κηδεία, αλλά δεν ξέρω τι και πως…Είχαν πάει εκεί δυο άτομα και έβαλαν την φωτιά και καταστράφηκε όλο το μπροστινό μέρος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως δεν έχει κάπου άλλου να μείνει μαζί με τα παιδιά της, απλά έλειπε γιατί καθόταν κάπου άλλου «μέχρι να περάσει αυτός ο θυμός».

Αναφερθείσα στο ειδεχθές έγκλημα, διαμήνυσε ότι δεν θέλει πλέον να έχει καμιά σχέση με τον σύζυγο της, αναφέροντας «ποιος άνθρωπος θα ήθελε να έχει σχέση μαζί του; Πολλοί με κατηγορούν γι΄αυτό και μπορεί να έχουν και δίκιο, να μην το κατάλαβα. Ναι το γνώριζα (προφανώς για την κατηγορία βιασμού που τον βάραινε), αλλά όλοι πίστευαν, όλο το χωριό πίστευε πως ήταν αθώος. Είχα πάρει την δικηγόρο του και μου είπε όλα καλά. Στο Εφετείο θα αθωωθεί. Κι εκεί πείστηκα. Κανένα παιδάκι δεν αξίζει αυτό που έπαθε η Βασιλική.  Με την Ιουλία είμαστε αδερφές, παιδικές φίλες. Την θεωρούσα αδερφή μου και πάντα θα την θεωρώ και θα ήθελα πάρα πολύ αυτήν τη στιγμή με αυτό που περνάει να είμαι μαζί της».

Όπως κατέληξε, δε: «Δεν θέλω να τον δω. Για μένα δεν υπάρχει. Και μόνο που λένε “ο σύζυγος σου” με εξοργίζει. Έχω πει ήδη στα μεγάλα, ότι δεν υπάρχει πλέον για αυτά, έχει πεθάνει γιατί έκανε αυτό στη Βάσω μας».

Το χρονικό της δολοφονίας της 11χρονης

Τη Δευτέρα (10/06), η 11χρονη Βασιλική βρέθηκε άγρια δολοφονημένη, σε χωράφι στην περιοχή Καταράχι, ανάμεσα στα Λεχαινά και την Αρετή Ηλείας. Στην περιοχή οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 37χρονο θείο της ο οποίος αργότερα ομολόγησε τη δολοφονία της μικρής.

Το βράδυ της 9ης Ιουνίου, η 11χρονη έφυγε από το σπίτι της οικογένειάς της, στην Μυρτιά, με προορισμό το σπίτι του παππού της. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε ποτέ να φθάσει. Στη διαδρομή, συνάντησε τον θείο της ο οποίος σταμάτησε μπροστά της με το αυτοκίνητό του. Η Βασιλική, που δεν μπορούσε να υποψιαστεί τις νοσηρές βλέψεις του 37χρονου, επιβιβάστηκε στο όχημά του και έκτοτε αγνοείτο μέχρι το μεσημέρι της επομένης.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του παιδιού, η 11χρονη δέχτηκε χτυπήματα με το κατσαβίδι, σε καρδιά και σπλήνα, ωστόσο δεν προκύπτουν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο δολοφόνος της Βασιλικής, μετά την ομολογία του, υποστήριξε: “Της πρότεινα να συνευρεθούμε ερωτικά. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της. Πήρα το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο και αφού την έριξα στο έδαφος την χτύπησα με αυτό πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό. Την σκότωσα και το κατσαβίδι το πέταξα σε έναν βάλτο”.

Μετά τη δολοφονία, σύμφωνα με την αστυνομία, έσυρε το άψυχο σώμα της 11χρονης για 45 μέτρα, μέχρι που το πέταξε δίπλα σε ένα αυλάκι στο Καταράχι Ηλείας, και στη συνέχεια το σκέπασε με ξερά χόρτα.

Ο 37χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για:

  • ανθρωποκτονία από πρόθεση
  • απόπειρα βιασμού ανηλίκου
  • αρπαγή ανηλίκου
  • οπλοχρησία
  • οπλοφορία

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν η απολογητική διαδικασία θα λάβει χώρα στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου ή αν η Ανακρίτρια Ηλείας μεταβεί στο κτίριο της αστυνομίας, καθώς συντρέχουν λόγοι της μη ασφαλούς διεξαγωγής της απολογίας του κατηγορούμενου.

Η τοποθεσία θα που λάβει χώρα η απολογία θα αποφασιστεί κατόπιν συνεννόησης αστυνομικών και δικαστικών άρχων.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, την ώρα άφιξης του δράστη στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, δεκάδες συγγενείς της 11χρχονης και κάτοικοι της κοινότητας Μυρτιάς, όπου μένει η οικογένειά της, οι οποίοι ήταν από νωρίς στο σημείο, επιχείρησαν να τον λιντσάρουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα