Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Συνολικά 12-15 οι εμπλεκόμενοι σύμφωνα με τις Αρχές

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Συνολικά 12-15 οι εμπλεκόμενοι σύμφωνα με τις Αρχές
Το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης στη Θεσσαλονίκη INTIME SPORTS

Την εμπλοκή κι άλλων δραστών που δεν έχουν καταγραφεί στο βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη ερευνούν οι Αρχές.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό κι άλλων δραστών της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 19χρονου Άλκη στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, υπάρχουν εμπλεκόμενοι που δεν έχουν καταγραφεί στο βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας και έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η Αστυνομία αναζητά υλικό και από τις κάμερες ασφαλείας τις ημέρες πριν την επίθεση στον Άλκη και την παρέα του, ενώ όπως αναφέρει το OPEN, οι Αρχές εκτιμούν ότι στη φονική επίθεση εμπλέκονται κι άλλα δυο οχήματα που δεν φαίνονται στο βίντεο ντοκουμέντο και συνολικά από 12 έως 15 άτομα.

Δολοφονία 19χρονου Άλκη – Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης:

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας οι δράστες χτυπούν με μανία την παρέα των παιδιών και στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς επιστρέφουν στα αυτοκίνητα, (ένα σκούρο και ένα λευκό), ενώ μένει πίσω ένας ο οποίος γυρίζει τελευταίος στο αυτοκίνητο.

Ο δράστης που έμεινε πίσω (πιθανώς για να αποτελειώσει το θύμα του) τρέχει και επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο. Τα αυτοκίνητα φεύγουν, πίσω τους εμφανίζεται κόσμος που προσπαθεί να τους σταματήσει.

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Στον εισαγγελέα δυο συλληφθέντες από τις εφόδους της ΕΛΑΣ

Το πρωί της Παρασκευής, οι δυο συλληφθέντες από τις εφόδους που πραγματοποίησε η αστυνομία την Πέμπτη σε συνδέσμους των μεγάλων ομάδων της πόλης οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Κατά τις εφόδους συνελήφθησαν οι δύο υπεύθυνοι συνδέσμων ομάδων, ηλικίας 43 και 36 ετών ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 13 οργανωμένους συνδέσμους, αναφέρει το Thesstoday.gr, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των ερευνών στους συνδέσμους εντοπίστηκαν σιδερογροθιές, λοστοί, μαχαίρια, στειλιάρια, ψαλίδια, κράνη και διάφορα αντικείμενα που προκαλούν σωματική βλάβη.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση όμως πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε συνδέσμους οπαδών διαφόρων ομάδων και στην Αττική, με δεκάδες αστυνομικούς να πραγματοποιούν ελέγχους στους συνδέσμους, ωστόσο δεν έγιναν προσαγωγές.

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών οι εκπρόσωποι τριών ομάδων της Θεσσαλονίκης

Το μεσημέρι της Παρασκευής, οι εκπρόσωποι των τριών μεγάλων ομάδων της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να συναντηθούν με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και να συνδράμουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης και την έξαρση της οπαδικής βίας στη συμπρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα στο γραφείο του κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου μετέβησαν, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, καθώς και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, Φώτης Θέος.

Κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των τριών μεγάλων ομάδων της πόλης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε και από τους τρεις να ασκούν διαρκή έλεγχο στους οπαδούς αλλά και σε ακραίες συμπεριφορές, προκειμένου να μειωθούν και ει δυνατόν να εξαλειφθούν τα φαινόμενα οπαδικής βίας.

Όπως υπογραμμίζει η voria, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρος Καρυπίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης και ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλή Φώτης Θέος.

Ο εισαγγελέας τους ζήτησε παράλληλα να αποφεύγουν τις εμπρηστικές δηλώσεις που πυροδοτούν εντάσεις προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα οπαδικής βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα της συζήτησης ήταν καλό, χωρίς ωστόσο να λείπουν και μερικές στιγμές έντασης στην αρχή, με τους εκπροσώπους των ομάδων να επισημαίνουν ότι δεν φέρουν ευθύνη και ότι η Αστυνομία οφείλει να κάνει τη δουλειά της.

Σημειώνεται ότι μετά το τέλος της σύσκεψης, μόνο ο Μάκης Γκαγκάτσης προέβη σε δηλώσεις, καταδικάζοντας απερίφραστα την δολοφονική επίθεση στην παρέα του 19χρονου Άλκη. Τόσο ο Θεόδωρος Καρυπίδης όσο και ο Φώτης Θέος, αν και μπήκαν από την κεντρική είσοδο, επέλεξαν άλλη πόρτα για την έξοδό τους.

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Με στόχο την αποτροπή της συνέχισης εγκληματικών συμπεριφορών με αθλητικό υπόβαθρο, με αφορμή και τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ζαχαρίας Κοκκινάκης, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, απέστειλε εγκύκλιο προς τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας ζητώντας την εγρήγορσή τους για την πρόληψη και την δραστική αντιμετώπιση τέτοιων εγκλημάτων βίας.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, ζητά από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της χώρας να αντιμετωπίζουν με αυστηρότητα τους υπαίτιους εγκληματικής βίας, ενώ προτρέπει να ερευνάται ακόμα και το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, όταν το έγκλημα διαπράττεται από ομάδα ατόμων. Ξεχωριστή μνεία κάνει και στους συνδέσμους των ομάδων, καθώς όπως αναφέρει, συχνά αμφισβητείται η νομιμότητας τους, η οποία θα πρέπει και να ελέγχεται.

«Είναι γνωστό ότι, ενόψει των μέτρων περιορισμού του αριθμού των φιλάθλων στους αθλητικούς χώρους, η τέλεση εγκλημάτων βίας με αθλητικό υπόβαθρο έχει μεταφερθεί εκτός των αθλητικών χώρων, ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις, δράστες με “οπαδικά” κίνητρα ή επικαλούμενοι τέτοια κίνητρα, διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών, ληστείες, παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ναρκωτικών κ.ο.κ. Η δραστική αντιμετώπιση αυτής της μορφής εγκληματικότητας είναι επιτακτική ανάγκη», τονίζεται στο έγγραφο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα πρέπει να αξιοποιούνται όλα των νόμιμων μέσων, ώστε οι εισαγγελικές αρχές να προχωρούν στην άμεση ταυτοποίηση των δραστών και αν μεν πρόκειται για πλημμελήματα να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία και να παραπέμπονται αμέσως στο εδώλιο, ενώ αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο με περισσότερους δράστες να ερευνάται αν η αξιόποινη συμπεριφορά τους οδηγεί σε εγκληματική οργάνωση.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστηρίζει ότι οι υποθέσεις αυτές θα πρέπει να εκδικάζονται άμεσα -εντός 30 ημερών- και η προθεσμία για την άσκηση έφεσης και η άσκηση έφεσης δεν αναστέλλουν την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης. Παράλληλα, η διάπραξη ανάλογων αδικημάτων από τους δράστες στο παρελθόν μπορεί να αποτελεί επιβαρυντική περίσταση και για αυτό επισημαίνεται η δυνατότητα μη αναστολής της ποινής τους, αλλά και να μην παρέχεται η δυνατότητα κοινωφελούς εργασίας. Αντιθέτως, στους δράστες θα πρέπει να απαγορεύεται η παρακολούθηση αθλητικών εκδηλώσεων από δύο έως πέντε χρόνια.

Έρευνα για ενδεχόμενα εγκλήματα αθλητικής βίας ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας

Έρευνα προκειμένου να ερευνηθούν ενδεχόμενα εγκλήματα που σχετίζονται με οπαδικές συμπεριφορές, όπως η δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ήδη, ο αθλητικός εισαγγελέας Κ. Σπυρόπουλος διαβίβασε παραγγελία του στις αστυνομικές αρχές προκειμένου να διερευνηθεί αν και στην Αθήνα έχουν τελεστεί αδικήματα που σχετίζονται με την αθλητική βίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, δεν αποκλείεται να διενεργηθούν και έφοδοι σε αθλητικούς συνδέσμους με έδρα την Αθήνα.

Οι παράνομοι σύνδεσμοι

Οι «λέσχες φιλάθλων» όπως τις χαρακτηρίζει ο ανώτατος εισαγγελέας, θα πρέπει με τη σειρά τους να ελέγχονται ενδελεχώς και οι υπεύθυνοι τους να τιμωρούνται εφόσον λειτουργούν χωρίς την άδεια της αστυνομικής αρχής, όπως οφείλουν.

«Έχει παρατηρηθεί ότι ομάδες δραστών ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων βίας, τελουμένων από “οπαδικά” κίνητρα, ή με επίφαση αθλητικό υπόβαθρο, έχουν ενταχθεί “ως φίλαθλοι” σε λέσχες φιλάθλων, ενώ γραφεία και εντευκτήρια, λειτουργούντα προφανώς παράνομα, αποτελούν “ορμητήρια” των δραστών αυτών για την τέλεση τέτοιων πράξεων και χώρους απόκρυψης όπλων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Απολογείται τη Δευτέρα ο δράστης

Χθες Πέμπτη, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στα δικαστήρια και καταδικάστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου σε τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή για τις κατηγορίες της λειτουργίας λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή μέσων επίθεσης, κατοχή κροτίδων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Επισημαίνεται ότι ο 23χρονος συλληφθείς θα απολογηθεί τη Δευτέρα (07/02) για την υπόθεση του φόνου του 19χρονου Άλκη. ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, επίθεση με τις επιβαρυντικές του αθλητικού νόμου, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς έχει ποινικό παρελθόν και εκκρεμεί δίκη από το 2019 για μια επίθεση “καρμπόν” που είχε κάνει εναντίον οπαδών άλλης ομάδας, ενώ φέρεται να είχε συμμετάσχει και στα άγρια επεισόδια του 2017, στον Βόλο, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα