Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Κρίθηκε ένοχος σε β’ βαθμό ο 33χρονος

Διαβάζεται σε 3'
Δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Χανιών, για τον βιασμό και την δολοφονία της αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024. Η Αμερικανίδα βιολόγος είχε βρεθεί νεκρή τον Ιούλιο του 2019 στο Μάλεμε Χανίων
Δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Χανιών, για τον βιασμό και την δολοφονία της αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024. Η Αμερικανίδα βιολόγος είχε βρεθεί νεκρή τον Ιούλιο του 2019 στο Μάλεμε Χανίων EUROKINISSI

Το δικαστήριο έκρινε τον 33χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της Σούζαν Ίτον ένοχο σε ισόβια ποινή φυλάκισης για την ανθρωποκτονία,  ένοχο για τον βιασμό σε 13 χρόνια φυλάκισης και 3 μήνες για το αδίκημα της οπλοκατοχής.

Ένοχος κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης ο 33χρονος για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον τον Μάιο του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, ο συνήγορος του ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών ωστόσο ο Εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε να μην του αναγνωριστεί κανένα.

Το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά και τον έκρινε ομόφωνα ένοχο σε ισόβια ποινή φυλάκισης για την ανθρωποκτονία, κατά πλειοψηφία ένοχο για τον βιασμό σε 13 χρόνια φυλάκισης και 3 μήνες για το αδίκημα της οπλοκατοχής.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο δράστης είχε κριθεί ένοχος τόσο για την δολοφονία όσο και για τον βιασμό της άτυχης βιολόγου. Πιο συγκεκριμένα, ο 33χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την ανθρωποκτονία και σε 13 χρόνια ποινή κάθειρξης για τον βιασμό.

Από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια βρισκόταν αρκετός κόσμος ενώ παρούσα στην δίκη είναι και η αδερφή της αδικοχαμένης 60χρονος βιολόγου, Τζούλι Ίτον, η οποία φανερά φορτισμένη και με δάκρυα στα μάτια, προσήλθε στη δικαστική αίθουσα.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, η Τζούλι Ίτον δήλωσε, ότι της είναι δύσκολο να βρίσκεται στον τόπο που έχασε τη ζωή η αδερφή της με αυτόν τον βάναυσο τρόπο, ενώ είπε ότι είναι εδώ για να εξασφαλίσει ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και ο άνθρωπος που στέρησε τη ζωή από την αδερφή της να μην το επαναλάβει με κανέναν τρόπο.

«Να μην ξανά γίνει τέτοιο κακό σε κανέναν άνθρωπο, αυτό έχει σημασία», ανέφερε μεταξύ άλλων η αδερφή της δολοφονημένης γυναίκας και ευχαρίστησε όλη τη τοπική κοινωνία για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια τους στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ανεβαίνοντας στο εδώλιο για να καταθέσει, η Τζούλι ανέλυσε την εικόνα της αδερφής της στο σπίτι της στην κοινωνία, αλλά και στον επαγγελματικό βίο. Την περιέγραψε ως έναν μοναδικό άνθρωπο, στοργική μητέρα και λαμπρή επιστήμονα, που μπορούσε να καταφέρει όσα ήθελε. Εξέφρασε την πικρία της μάλιστα, στο ότι μέχρι σήμερα ο κατηγορούμενος δεν έχει μεταμελήσει.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας της έδρας ανέγνωσε πλήρως και λεπτομερώς όλο το χρονικό της υπόθεσης, με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τη στιγμή που ο 33χρονος δράστης εντόπισε τη γυναίκα και τη χτύπησε με το αμάξι του, μέχρι τις συνθήκες κάτω από την οποία ασέλγησε πάνω της πολλαπλώς και με διάφορους τρόπους, καθώς και τη στιγμή της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχικής κατάστασης, πετώντας την σε φρεάτιο που οδηγούσε σε υπόγειο πρόχειρο καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην ευρύτερη περιοχή του Μάλεμε Χανίων.

Αναγνώστηκαν για άλλη μια φορά οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 33χρονος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο, τον βιασμό της κατά φύση και παρά φύση, αλλά και την παράνομη κατοχή όπλων στο σπίτι του.

Στο άκουσμα των κατηγοριών ο 33χρονος, δήλωσε ότι αποδέχεται μερικώς το κατηγορητήριο, ως προς την ανθρωποκτονία, αλλά όχι τον βιασμό. Σημείωσε μάλιστα, ότι αναγκάστηκε να καταθέσει κάποια πράγματα στο στάδιο της ανάκρισης, λόγω της γενικότερης πίεσης της κατάστασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα