Drag Queen RawBee Candles: “Δεν πήγα στην εκδήλωση με τα παραμύθια για να σεξουαλικοποιήσω τα παιδιά”

Drag Queen RawBee Candles: “Δεν πήγα στην εκδήλωση με τα παραμύθια για να σεξουαλικοποιήσω τα παιδιά”
Καρέ από την εκδήλωση με την Drag Queen στη Θεσσαλονίκη Facebook / @Thessaloniki Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης @ThessalonikiPride

Η Drag Queen RawBee Candles ξεκαθάρισε τον σκοπό της δράσης με την ανάγνωση παραμυθιών σε παιδάκια στη Θεσσαλονίκη και απάντησε στις άσχημες αντιδράσεις που υπήρξαν.

Εντυπωσιακή συμμετοχή είχε η εκδήλωση του Thessaloniki Pride κατά των έμφυλων στερεοτύπων που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της οποία μία Drag Queen της πόλης διάβασε παραμύθια σε παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών.

Την παράσταση έκλεψε το παραμύθι “Η drag queen που έσωσε τα Χριστούγεννα” του Κωνσταντίνου Μαραγκού, που περιείχε πολλούς συμβολισμούς και σημαντικά μηνύματα για παιδιά και γονείς.

Υπενθυμίζεται πως μετά από τα αρνητικά σχόλια στα social media, η εκδήλωση είχε αλλάξει τοποθεσία, συγκεντώνοντας, τελικά, ακόμη μεγαλύτερο κοινό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα, Τρίτη (03/01), ο Κωνσταντίνος ή αλλιώς η Drag Queen RawBee Candles μίλησε για όλα όαα έγιναν στην εκδήλωση, για την αλληλεπίδρασή με τα παιδιά, αλλά και τον σκοπό της δράσης.

“Τα παιδάκια ήταν πολύ χαρούμενα. Είχαν έρθει σαν αυτό που λέμε “λευκός πίνακας”. Εγώ δεν πήγα σε αυτή την εκδήλωση, προκειμένου να σεξουαλικοποιήσω τα παιδιά ή να τους πω οτιδήποτε για τον δικό μου σεξουαλικό προσανατολισμό ή τη δική μου ταυτότητα φύλου. Εγώ πήγα σε αυτή την εκδήλωση ως καλλιτέχνης, για να διαβάσω ένα παραμύθι στα παιδιά με έναν θεατρικό τρόπο. Και πιστεύω ότι τα παιδιά το κατάλαβαν αυτό, ανέφερε ο Κωνσταντίνος, σχολιάζοντας τις αρνητικές αντιδράσεις, που έκαναν λόγο ακόμα και για “απόκριες”.

Ο ίδιος, μίλησε, επίσης, για ένα σημείο από την εκδήλωση που απομονώθηκε, δηλώνοντας: “Η διαφορά από αυτό το οποίο ακούστηκε (και έπαιξε σε απόσπασμα) και αυτό το οποίο συνέβη, είναι ότι χρησιμοποιήσαμε την ΛΟΑΤΚΙ+ σημαία για να πουν τα παιδάκια το αγαπημένο τους χρώμα. Καταλήξαμε στο να ρωτήσω εγώ αν ξέρουν τι είναι αυτή η σημαία και είχα πάρα πολλές απαντήσεις. Η αγαπημένη μου ήταν ότι είναι η σημαία της χρωματιστοχώρας”.

Όσο για το πώς και τι απαντά στις αντιδράσεις, είπε: “Οι αντιδράσεις όλες αυτές απαντάνε από μόνες τους. Απαντάνε στη συμμετοχή που είχε η εκδήλωση και στις μελλοντικές εκδηλώσεις που έχουν κάποιο ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρα. Όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι, γιατί ζούμε σε μια δημοκρατία, να εκφράσουν αυτό που θέλουν να πούνε, είτε δημόσια είτε με οποιονδήποτε τρόπο”.

Και κατέληξε: “Αυτό που θα πω δεν είναι απάντηση, είναι δήλωση. Νομίζω ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει αναπτύξει μια κριτική ικανότητα, έτσι ώστε να κρίνει τι είναι άποψη, τι δηλαδή έχει βάση, δομή και τεκμήριο, και τι δεν είναι άποψη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα