Δραματικό μήνυμα ακτιβιστή στον Μπάιντεν: 45.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ένοπλη βία υπό την προεδρία σου

Δραματικό μήνυμα ακτιβιστή στον Μπάιντεν: 45.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ένοπλη βία υπό την προεδρία σου
Ο Τζο Μπάιντεν 2022 Patrick Semansky/AP Photo

Πατέρας αγοριού που σκοτώθηκε σε mass shooting στη Φλόριντα διαμαρτυρήθηκε με έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο στον Τζον Μπάιντεν έξω από το Λευκό Οίκο.

Ο πατέρας ενός εφήβου, που σκοτώθηκε σε ένοπλη επίθεση στο Λύκειο του Πάρκλαντ στη Φλόριντα, σκαρφάλωσε τη Δευτέρα με αφορμή την τέταρτη επέτειο από το μακελειό, σε έναν κατασκευαστικό γερανό κοντά στον Λευκό Οίκο, ζητώντας από τη διοίκηση Μπάιντεν να αναλάβει δράση στο θέμα της ένοπλης βίας.

Ο Μάνουελ Όλιβερ, ακτιβιστής υπέρ του ελέγχου της οπλοκατοχής, ξεδίπλωσε ένα πανό που έγραφε «45.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ένοπλη βία υπό την προεδρία σου», πάνω από μια φωτογραφία του γιου του Χοακίν Όλιβερ.

Ο έφηβος ήταν μεταξύ των 17 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους το 2018, στην ένοπλη επίθεση στο Λύκειο Marjory Stoneman Douglas, στο Πάρκλαντ της Φλόριντας, στη φονικότερη επίθεση σε ένα λύκειο στις ΗΠΑ.

«Ολόκληρος ο κόσμος θα ακούει τον Χοακίν σήμερα. Έχει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα», λέει ο Όλιβερ σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Twitter, όπου διακρίνεται να φοράει κράνος και εξοπλισμό ασφαλείας ενώ βρίσκεται σε ύψος 46 μέτρων πάνω στο γερανό και οι αστυνομικοί τον παρακολουθούν από κάτω.

Ο Όλιβερ συμπληρώνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ορισθεί η συνάντηση που είχε ζητήσει με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σήμερα, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ανέφερε, σε μια ανακοίνωση, ότι η διοίκησή του εργάζεται για να μειώσει τα εγκλήματα από πυροβόλα όπλα, περιορίζοντας τον αριθμό των μη ανιχνεύσιμων όπλων, καταστέλλοντας τη δράση των εμπόρων όπλων, που παραβιάζουν τον νόμο και προωθώντας την ασφαλή αποθήκευση των πυροβόλων όπλων.

«Καθώς θυμούμαστε εκείνους που χάθηκαν στο Πάρκλαντ, στεκόμαστε, επίσης, στο πλευρό των Αμερικανών σε κάθε γωνιά της χώρας μας, που έχασαν αγαπημένους από την ένοπλη βία ή είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν για πάντα από μια ένοπλη επίθεση», τονίζει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα