ΔΣΑ: Πειθαρχική ποινή παύσης έξι μηνών στον Απ. Λύτρα

Διαβάζεται σε 1'
Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας
Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας Eurokinissi

Πειθαρχική ποινή παύσης έξι μηνών επιβλήθηκε στον Απόστολο Λύτρα από το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τον ξυλοδαρμό της συζύγού του.

Πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης 6 μηνών, χωρίς δυνατότητα αναστολής, επιβλήθηκε από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στον Απόστολο Λύτρα, για το περιστατικό της ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκε πρόσφατα.

Η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου επιδόθηκε σήμερα στον Απόστολό Λύτρα και αύριο οφείλει να παραδώσει την δικηγορική του ταυτότητα στον ΔΣΑ, καθώς η πειθαρχική απόφαση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ο Απόστολος Λύτρας, έχει αποφυλακιστεί, μετά από περίπου τρεις μήνες κράτησης για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Αναλυτικότερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ήρε την προφυλάκιση του δικηγόρου, και αντικατάστησε την προσωρινή κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται ότι η αρχικά κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μετατράπηκε σε πλημμέλημα, δηλαδή σε ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση, κατά συνέπεια παραπέμπεται στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα