Έδεσσα: Έπεσε χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού – Τεράστιες καταστροφές

Διαβάζεται σε 3'
Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Έδεσσα
Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Έδεσσα ΕΡΤ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής καταγράφηκαν το απόγευμα της Τρίτης σε πολλά χωριά της Έδεσσας από την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε χθες, Τρίτη (02/07) την Έδεσσα, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και κτήματα της περιοχής, ενώ κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει από σήμερα, Τετάρτη μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης όλη τη χώρα.

Περιοχές της Έδεσσας “άσπρισαν” από το χαλάζι που έπεφτε, το οποίο είχε μέγεθος καρυδιού, καταστρέφοντας ακόμη και στο 100% καλλιέργειες με κεράσια, ροδάκινα και μήλα  κ.α.

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Έδεσσα
Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Έδεσσα ΕΡΤ

Η κακοκαιρία έπληξε όλη την περιοχή της Βεγορίτιδας σε Άρνισσα, Παναγίτσα, Ζέρβη, Άγιο Αθανάσιο, Ξανθόγια και αλλά και τα χωριά Κερασιά, Καρυδιά, Νησί και Κορυφή του Δήμου Έδεσσας.

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Έδεσσα
Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Έδεσσα ΕΡΤ
Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Έδεσσα
Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Έδεσσα ΕΡΤ

Στον Άγιο Αθανάσιο, οι ισχυροί άνεμοι έσπασαν δέντρα.

Σημειώνεται πως η ΕΜΥ το πρωί της Τετάρτης (03/07) προχώρησε σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Τρίτη (02/07), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Όπως αναφέρεται: 

Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από Τέταρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Τετάρτη (03-07-24)

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, με πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Αύριο Πέμπτη (04-07-24)

α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική).
β. Στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) και τις Σποράδες.
γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα