Εύσημα Θεοδωρικάκου σε 4 άνδρες της ΔΙ.ΑΣ.: “Είστε το καλό και ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας”

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε 4 άνδρες της ΔΙ.ΑΣ.: “Είστε το καλό και ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας”
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος με τους τέσσερις άνδρες της ΔΙΑΣ που συγκέντρωσαν χρήματα για τη στήριξη ενός ζευγαριού ηλικιωμένων το οποίο έπεσε θύμα κλοπής ΕΛΑΣ

Τέσσερις αστυνομικοί έκαναν έρανο και δώρισαν κάποια χρήματα σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο Χαλάνδρι, που έγινε στόχος απάτης και κλοπής - Ο Υπουργός τους κάλεσε στο γραφείο του και τους συνεχάρη για την ευαισθησία που επέδειξαν.

Τους τέσσερις άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. που συγκέντρωσαν χρήματα για τη στήριξη ενός ζευγαριού ηλικιωμένων που έγινε στόχος κλοπής, συνάντησε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα στο Χαλάνδρι.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί βρίσκονται σε Υπηρεσία όταν έλαβαν την κλήση από την Άμεση Δράση, για να μεταβούν στο σπίτι των ηλικιωμένων που είχαν πέσει θύματα κλοπής με την μέθοδο της απάτης.

«Εκεί βρήκαμε την κυρία Έλλη. Μας υποδέχτηκε και μας είπε τι έγινε εκείνη την ημέρα. Μας αφηγήθηκε και τη προσωπική της ζωή και αυτά που μας είπε μας συγκίνησαν. Πήραμε την πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους μας, όλα τα παιδιά της 3ης αλλαγής να συγκεντρώσουμε ένα συμβολικό ποσό, έτσι ώστε να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση μας σε αυτούς τους ανθρώπους, που από όσα μας είπαν δεν είχαν από κάπου να στηριχθούν», τόνισε ένας από τους αστυνομικούς και συμπλήρωσε:

« Ήταν μέσα ο άντρας της, ο οποίος έχει κινητικά προβλήματα και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας λόγω ηλικίας. Τον άφησε σε μία καρέκλα και αυτοί έκαναν άνω κάτω το σπίτι, άρπαξαν τη σύνταξη τους και ότι χρηματικό ποσό υπήρχε και διάφορα χρυσαφικά. Ευτυχώς, δεν τον πειράξανε τον άνθρωπο. Από εκείνη την ημέρα μας είχε πει και η κυρία Έλη ότι είναι σε σοκ και επειδή τους είδαμε πως ήταν σε απόγνωση, αλλά ταυτόχρονα είχαν και μία υπερηφάνεια ότι θα τα καταφέρουν. Αυτό μας έκανε να θέλουμε να δείξουμε κάτι παραπάνω. Έτσι προχωρήσαμε σε έρανο και συγκεντρώσαμε ένα ποσό το οποίο και δώσαμε. Εμείς περνάμε συχνά από εκεί πέρα να τους δείξουμε ότι είμαστε εδώ, να νιώσουν πιο ασφαλείς και μας έχουν πει να πάμε και σπίτι τους. Η αλήθεια είναι ότι μας έχουν δείξει πολλή αγάπη, από την πρώτη στιγμή».

Ο Υπουργός ακούγοντας την περιγραφή των γεγονότων από τους αστυνομικούς και την ευαισθησία που έδειξαν, τους συνεχάρη, τονίζοντας:

«Εγώ θέλω να σας πω παιδιά, ότι ο λόγος που κάλεσα αυτά τα παλικάρια εδώ πέρα είναι ότι πιστεύω πως αυτά τα νέα παιδιά που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κάνουν μια σπουδαία δουλειά, εργάζονται πάρα πολύ σκληρά για την ασφάλεια όλων μας και αποδεικνύουν ότι μαζί με αστυνομικοί είναι και άνθρωποι, ή αν θέλετε για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος. Διότι αυτό που φέρνει το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ότι εσείς νοιαστήκατε όχι μόνο να είναι ασφαλής η κυρία Έλλη και ο σύζυγός της και η οικογένειά της, αλλά να τη βοηθήσετε μέσα από το δικό σας υστέρημα, γιατί περί υστερήματος πρόκειται, κακά τα ψέματα, γνωρίζουμε όλοι την κατάσταση. Βάζετε πλάτη για να μπορούν οι άνθρωποι να ξανανιώσουν σε καλύτερες συνθήκες και προοπτικές. Νομίζω ότι σας έχει σαν παιδιά της, προφανώς, η κυρία Έλλη πολλά, πολλά συγχαρητήρια γιατί είστε το κανονικό, καλό και ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομίας. Μπράβο και πάλι μπράβο! Να είστε καλά!».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα