Έγκλημα στο Blue Horizon: Απολογούνται σήμερα οι 3 από τους 4 κατηγορούμενους

Έγκλημα στο Blue Horizon: Απολογούνται σήμερα οι 3 από τους 4 κατηγορούμενους
Απολογία του καπετάνιου και των μελών του πληρώματος Blue Horizon για τον θανάτο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Στον Εισαγγελέα βρίσκονται σήμερα οι 3 από τους 4 κατηγορούμενους, προκειμένου να απολογηθούν για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν σήμερα, Κυριακή (10/9) τα τρία από τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, ύστερα από προθεσμία που έλαβαν χτες, προκειμένου να απολογηθούν για τον θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καργιώτη.

Το ένα μέλος του πληρώματος που είναι ο υπεύθυνος καταστρώματος νοσηλεύεται με πρόβλημα υγείας στο νοσοκομείο και θα μεταβεί εκεί η εισαγγελική αρχή προκειμένου να λάβει την απολογία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος, στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος, με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων προέκυψαν νέα στοιχεία που περιελήφθησαν στη δικογραφία.

Σημειώνεται ότι στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

Οι κατηγορίες σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων

Σημειώνεται ότι στους τέσσερις συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη.

Σε βάρος του μέλους του πληρώματος που διακρίνεται στο βίντεο να σπρώχνει τον άτυχο άνδρα απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στους άλλους δύο ναυτικούς που ήταν παρόντες στο περιστατικό ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Σε βάρος του καπετάνιου ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Παράλληλα, από την εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά δόθηκε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν ευθύνες από την πλευρά της λιμενικής αρχής.

Καρατομήθηκε ο κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά

Την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την Πέμπτη (07/09) ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αφότου του παραδόθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε διαταχθεί για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Παράλληλα, έδωσε εντολή στον Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Ακόμη, δόθηκε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε, συνεχίζεται η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου.

Να σημειωθεί ότι όπως καταγράφησε σε βιντεοληπτικό υλικό, κατά τη διάρκεια του τραγικού περιστατικού το βράδυ της περασμένης Τρίτης, είναι εμφανής η απουσία της λιμενικής αρχής και κατά συνέπεια η παρέμβασή της ως όφειλε, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα