Έγκλημα στο Blue Horizon: “Έγιναν πάρα πολλά λάθη” δήλωσε ο δικηγόρος του 36χρονου Αντώνη

Έγκλημα στο Blue Horizon: “Έγιναν πάρα πολλά λάθη” δήλωσε ο δικηγόρος του 36χρονου Αντώνη
Το πλοίο Blue Horizon ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

"Είναι δεδομένο ότι έγιναν πάρα πολλά λάθη και παραλείψεις" δήλωσε σε συνέντευξή του ο δικηγόρος του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, που πνίγηκε στη θάλασσα, όταν μέλη του πληρώματος Blue Horizon τον έσπρωξαν στη θάλασσα.

“Αυτά που ζούμε, από αυτές τις εικόνες που είδαμε, θα κάνουμε πολύ καιρό να συνέλθουμε” δήλωσε συγκλονισμένος ο δικηγόρος του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, Απόστολος Λύτρας.

“Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο, νιώθω πως έχω υποχρέωση να πω ότι δεν είναι έτσι ο Έλληνας ναυτικός. Δεν μπορεί να είναι έτσι. Είδαν τον άνθρωπο, αφού τον έριξαν στη θάλασσα, να πνίγεται χτυπημένος μπροστά τους, και αν δείτε τίποτα, τον κοιτάνε σαν να μην τρέχει τίποτα και το πλοίο σηκώνεται και φεύγει”, δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Λύτρας.

“Εμείς θα περιμένουμε να ακούσουμε τις απολογίες των κατηγορουμένων. Δεν θα μας κάνει καθόλου εντύπωση να πουν ότι ο Αντώνης γλίστρησε και έπεσε [..] Γίνεται ήδη προκαταρκτική έρευνα για το πού βρίσκονταν οι Λιμενικοί, γιατί δεν ήταν εκεί, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Από κει και πέρα έγιναν πάρα πολλά λάθη.

Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν πάρα πολλές παραλείψεις. Να σας πω καταρχάς ότι οι μηχανές του πλοίου, θα έπρεπε να δοθεί εντολή, να σταματήσουν. Άνθρωπος στη θάλασσα. Δεν ακούστηκε κάτι από το προσωπικό του πλοίου. Μόνο από τους επιβάτες. Δεν του πέταξαν ένα σωσίβιο, δεν υπάρχουν λόγια”, ανέφερε.

Σχετικά με τις κατηγορίες των 4 συλληφθέντων δήλωσε,

“Για μένα είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο, παρ΄όλα αυτά θεωρώ ότι θα ασκηθεί δίωξη για ενδεχόμενο δόλο. Εδώ υπάρχει ένα θέμα νομικό ας μην το αναλύσουμε αυτή τη στιγμή. Οι υπόλοιποι θα είναι για συνέργεια στην ανθρωποκτονία”.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους τέσσερις συλληφθέντες

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στους τέσσερις συλληφθέντες για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη, οι οποίοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο (9/9).

Οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την απολογία τους.

Σε βάρος του μέλους του πληρώματος που διακρίνεται στο βίντεο να σπρώχνει τον άτυχο άνδρα απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στους άλλους δύο ναυτικούς που ήταν παρόντες στο περιστατικό ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Σε βάρος του καπετάνιου ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Παράλληλα, από την εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά δόθηκε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν ευθύνες από την πλευρά της λιμενικής αρχής.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης (05/09), όταν ο άτυχος άνδρας επιχείρησε να επιβιβαστεί στο καράβι με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης. Μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν ενώ βρισκόταν στον καταπέλτη που σηκωνόταν, με αποτέλεσμα o 36χρονος να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Το πλοίο αναχώρησε κανονικά και επέστρεψε στον Πειραιά μετά από μια ώρα εν πλω.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα