Έγκλημα στον Βόλο: Πώς ο πατέρας έμαθε την αλήθεια για τον κουνιάδο του

Διαβάζεται σε 3'
Έγκλημα στον Βόλο: Πώς ο πατέρας έμαθε την αλήθεια για τον κουνιάδο του
Φωτογραφία από το σημείο του δρόμου κοντά στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στην Αγριά Βόλου όπου 32χρονος δολοφονήθηκε από τον 50χρονο κουνιάδο του. ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI

Όσα προηγήθηκαν του εγκλήματος στον Βόλο περιέγραψε ο δικηγόρος του 50χρονου που σκότωσε τον κουνιάδο του επειδή βίαζε την κόρη του. “Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση η 18χρονη”.

“Ο πελάτης μου δεν αποδέχεται ότι είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και δεν αποδέχεται ότι βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το όπλο θα εξηγήσει γιατί το πήρε μαζί του στις αρμόδιες αρχές”, ανέφερε ο δικηγόρος του 50χρονου που σκότωσε τον κουνιάδο του επειδή βίαζε την κόρη του, στο Βόλο.

Ο Μιχάλης Βασιλικός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς σχετικά με την φράση “θα το τακτοποιήσω εγώ” που φέρεται να είπε ο 50χρονος πατέρας αφού αποκαλύφθηκε η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η κόρη του, ο δικηγόρος του ξεκαθάρισε πως δεν εννοούσε ότι ‘θα του αφαιρέσει τη ζωή’.

Εν συνεχεία, παρέθεσε όσα προηγήθηκαν του εγκλήματος: “Ο πατέρας ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ότι είχαν συμβεί αυτά τα γεγονότα, χωρίς όμως να έχει αποκαλύψει το κορίτσι το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από όλα αυτά. Ο πατέρας και η κόρη ήρθαν στο γραφείο μου την Δευτέρα προκειμένου να συζητήσουμε την αντιμετώπιση του προβλήματος από νομική άποψη και ετοιμαζόμασταν να καταθέσουμε μία μήνυση. Μέχρι τότε ο πατέρας ήξερε τι είχε συμβεί, αλλά δεν ήξερε από ποιον. Το έμαθε τελικά μετά από συνεχείς πιέσεις, την Τρίτη το πρωί. Η 18χρονη έδειξε τα μηνύματα στον πατέρα της, όχι όμως τα βίντεο γιατί ντρεπόταν. Τότε έμαθε ότι ο βιαστής και εκβιαστής ήταν ο κουνιάδος του. Επομένως η λέξη ‘τακτοποίηση’ αφορούσε καταρχήν αυτό”.

“Από τότε και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης που έγινε το συμβάν δεν είχα επικοινωνία μαζί του. Όταν πληροφορήθηκα το συμβάν, αμέσως του συνέστησα να ειδοποιήσει τις Αρχές και στη συνέχεια να παραδοθεί, όπως και έπραξε αμέσως”, είπε ο δικηγόρος του 50χρονου πατέρα.

“Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση η 18χρονη”

Παράλληλα, ο κ. Βασιλικός πρόσθεσε αναφορικά με την κατάσταση της 18χρονης: “Το παιδί ήταν σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση όταν το είδα. Από την ηλικία των 9 ετών δεχόταν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και οι βιασμοί γίνονταν από την ηλικία των 12 μέχρι τα 14, με το μικρότερο αδελφάκι μέσα στο σπίτι. Οι γονείς τους εργάζονταν, οπότε ο θείος τους είχε ελεύθερη πρόσβαση. Όταν χρειάστηκε χρήματα άρχισε να εκβιάζει την κοπέλα ότι θα δημοσιοποιήσει το υλικό που είχε στην κατοχή του“.

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 50χρονο

Υπενθυμίζεται πως ο 50χρονος οδηγήθηκε την Τετάρτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου ο οποίος άσκησε σε βάρος του δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ στη συνέχεια ο δικηγόρος του Μιχ. Βασιλικός ζήτησε και πήρε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για την απολογία στον Ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος είναι εργάτης γης, ενώ περιστασιακά απασχολείται και ως οικοδόμος. Έχει 3 παιδιά από πρώτο του γάμο και ένα παιδί από τον γάμο του με την αδελφή του θύματος. Ο 33χρονος ήταν ανεπάγγελτος και φέρεται να βίασε την μικρότερη από τις 3 κόρες του γαμπρού του.

Τα άλλα δύο μεγαλύτερα κορίτσια δήλωσαν πως δεν ενοχλήθηκαν ποτέ από το θύμα. Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τοπική κοινωνία της Αργαλαστής μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον δράστη του φονικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα