Απάτη εκατομμυρίων από Ελληνοαμερικανίδα την οποία καταζητούσαν διεθνώς οι Αρχές της Ισπανίας

Απάτη εκατομμυρίων από Ελληνοαμερικανίδα την οποία καταζητούσαν διεθνώς οι Αρχές της Ισπανίας
Τραπεζικές κάρτες (φωτογραφία αρχείου) iStock

Συνελήφθη 65χρονη Ελληνοαμερικανίδα η οποία σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές της Ισπανίας προέβαινε συστηματικά στην ίδρυση εικονικών εταιρειών άγνωστης δραστηριότητας στην Ισπανία αποκομίζοντας χρηματικό όφελος τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ.

Στο Μαρκόπουλο εντοπίστηκε και συνελήφθη από το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, μία 65χρονη Ελληνοαμερικανίδα, διεθνώς διωκόμενη με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από το 2020 από τις Αρχές της Ισπανίας, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, πλαστογραφίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές της Ισπανίας, η συλληφθείσα, ως ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης, εκμεταλλευόμενη την διπλή υπηκοότητα (Ελληνική και Αμερικανική) προέβαινε συστηματικά στην ίδρυση εικονικών εταιρειών άγνωστης δραστηριότητας στην Ισπανία, είτε η ίδια είτε μέσω συνεργών της, υπό την καθοδήγησή της.

Στη συνέχεια, η ίδια ή συνεργοί της ως φερόμενα στελέχη των προαναφερόμενων εικονικών εταιρειών, προέβαιναν στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στις ΗΠΑ, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν σε απάτες που λάμβαναν χώρας κυρίως στην Ισπανία.

Με τις τραπεζικές κάρτες που απέκτησε η προαναφερόμενη συλληφθείσα πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες χώρες συναλλαγές (Ελλάδα, Ισπανία, Δανία, Αυστρία και Ουκρανία) από τις οποίες η ίδια αποκόμισε χρηματικό όφελος τουλάχιστον 2.100.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα