Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της κατάθεσης της συντρόφου του Παύλου Φύσσα
Συνεχίζεται σήμερα η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, της Χρυσής Αυγής, με το δικαστήριο να αναμένει την μαρτυρία, για πρώτη φορά δημοσίως, της συντρόφου του Παύλου Φύσσα, στην αγκαλιά της οποίας ξεψύχησε ο μουσικός.
- 03 Φεβρουαρίου 2023 06:33
Τρεις σημαντικές καταθέσεις για τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας αναμένει να ακούσει από σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με πλέον κρίσιμη εκείνη της συντρόφου του μουσικού η οποία δεν έχει εξιστορήσει ποτέ δημόσια όσα έγιναν πριν ξεψυχήσει στην αγκαλιά της ο μουσικός.
Η Χρύσα Τοσλούκου είχε επιλέξει να μην εμφανιστεί στο πρώτο δικαστήριο που δίκασε και καταδίκασε την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Δεν εμφανίστηκε όμως ούτε στην παρούσα δίκη για την κλήτευση της οποίας έγινε αίτημα που αποδέχθηκε το δικαστήριο.
Με εντολή του, η μάρτυρας εντοπίστηκε και της παραδόθηκε κλήση, πλην όμως και πάλι η Χρύσα Τοσλούκου ήταν απούσα όταν η πρόεδρος εκφώνησε το όνομα της.
Έτσι σήμερα το δικαστήριο έχει διατάξει να προσαχθεί βιαίως ενώπιον του, με στόχο να είναι η δική της κατάθεση που θα ανοίξει την σημερινή συνεδρίαση. Ωστόσο δεν είναι βέβαιη η παρουσία της στην δικαστική αίθουσα παρόλο το ένταλμα βίαιης προσαγωγής που εξέδωσε το δικαστήριο σε βάρος της. Έτσι και εφόσον το δικαστήριο την θεωρήσει λιπομάρτυρα δεν αποκλείεται να της επιβάλει πρόστιμο που κυμαίνεται από 200 έως 500 ευρώ.
Αν η κ. Τοσλούκου είναι παρούσα σήμερα στο δικαστήριο, η κατάθεση της είναι βέβαιο πως θα διαρκέσει ώρες και πιθανότατα δεν θα επιτρέψει την εξέταση άλλων μαρτύρων, αφού η μάρτυρας αναμένεται να δεχθεί βροχή ερωτήσεων και από την Έδρα και από τους συνηγόρους προς Υποστήριξη της κατηγορίας αλλά και από τους συνηγόρους υπεράσπισης από την οποία προήλθε και το αίτημα για την κλήτευση της.
Δύο ακόμη κρίσιμοι μάρτυρες
Σε διαφορετική περίπτωση, που η τότε σύντροφος του Φύσσα δεν προσαχθεί σήμερα, η διαδικασία θα συνεχιστεί με την κατάθεση του φίλου του μουσικού Μιχάλη Ξυπόλητου ενώ έχει κληθεί και ο εξωτερικός φρουρός των Φυλακών Δημήτρης Χατζησταμάτης.
Ο πρώτος, ήταν με την παρέα του 34χρονου μουσικού στην καφετέρια Κοράλλι το βράδυ της δολοφονίας. Κατά την έναρξη της πρώτης δίκης, ο κ. Ξυπόλητος είχε δεχθεί έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου πήγαινε για να δηλώσει παρών στο δικαστήριο, επίθεση από αγνώστους.
Στο πρώτο δικαστήριο ο φίλος του μουσικού είχε καταθέσει ότι εκείνο το βράδυ μια ομάδα, περίπου 10 ατόμων, επιχείρησε να τους εγκλωβίσει έξω από την καφετέρια. Είχε αναγνωρίσει δύο από τους κατηγορούμενους που ήταν μέσα και εν συνεχεία έξω από την καφετέρια και είχε πει πως τα μέλη της ομάδας “Φορούσαν κοκάλινα γάντια. Δυο κρατούσαν ξύλα στα χέρια και ήταν κρυμμένοι πίσω από ένα αυτοκίνητο. Νιώσαμε ότι απειλούμαστε και απομακρυνθήκαμε προς την Τσαλδάρη για να μην δημιουργηθεί ένταση”.
Είχε περιγράψει επίσης την “εισβολή” του αυτοκινήτου του Γιώργου Ρουπακιά το οποίο όπως κατέθεσε ακολουθούσαν 6-8 μηχανές “δικάβαλες με όλους να φορούν κράνη” και είχε τονίσει πως “Μου έδωσαν την εντύπωση πως ήταν όλοι μαζί, λειτουργούσαν συντεταγμένα”.
Στην συνέχεια είχε περιγράψει πως “τα 10 άτομα έγιναν 40 και άρχισαν να τους κυνηγούν κρατώντας ρόπαλα, γάντια, και κράνη στα χέρια. “Τα ρόπαλα μέσα είχαν και καρφιά, ήταν ίδια με την επίθεση στο Πέραμα” είχε πει εννοώντας την επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ από τάγμα εφόδου.
Ο μάρτυρας είχε περιγράψει ότι στο Τμήμα Κερατσινίου που τους πήγαν, και ενώ δεν ήξεραν ακόμη για τον μουσικό, τους είχαν βάλει στον ίδιο χώρο μαζί με τον δολοφόνο του φίλου τους . “Καθόταν στην πολυθρόνα και εμείς νομίζαμε πως ήταν αστυνομικός. Του ζητήσαμε άδεια να καθίσουμε και να πάρουμε τηλέφωνο και μας την έδωσε. Εκείνος έστελνε συνεχώς μηνύματα. Έδειχνε ότι γνωρίζει πως κάτι έχει γίνει. αλλά ζητούσε να μάθει από εμάς λεπτομέρειες. Μας ρωτούσε να μάθει αν είμαστε πολιτικοποιημένοι. Όταν μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι ο Παύλος είχε μαχαιρωθεί, επικράτησε ένταση και ο άνδρας ζήτησε να τον πάρουν από το γραφείο” είχε αναφέρει.
Στο Κοράλλι το βράδυ της δολοφονίας ήταν και ο κ. Χατζησταμάτης ο οποίος με το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα είχε προσπαθήσει να κατευνάσει τα πνεύματα όταν βγαίνοντας είδε την ομάδα των χρυσαυγιτών που είχε συγκεντρωθεί έξω από το καφέ. Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο μάρτυρας είχε τονίσει, καταρρίπτοντας την εκδοχή της υπεράσπισης περί “καυγά” εντός του μαγαζιού μεταξύ της παρέας Φύσσα και χρυσαυγιτών θαμώνων ,πως ο μουσικός καθόταν “Πράος, ηρεμότατος, με την κοπέλα του ο άνθρωπος! Δεν είχε διάθεση για καυγά”.
Ο μάρτυρας είχε καταθέσει πως η ομάδα των χρυσαυγιτών που βρισκόταν έξω από το “Κοράλλι”, ήταν αυτή που είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην παρέα του μουσικού και είχε τονίσει πως του είχε κάνει εντύπωση η πειθαρχία που είχαν τα συγκεντρωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις