Γυναικοκτονία στην Κω: Αναζητούνται απαντήσεις στα νύχια του θύματος – Νέα βίντεο στο “μικροσκόπιο”

Γυναικοκτονία στην Κω: Αναζητούνται απαντήσεις στα νύχια του θύματος – Νέα βίντεο στο “μικροσκόπιο”
Η Αναστάζια Ρουμπίνσκα Instagram @anastazja_pati

Την Τετάρτη αναμένονται οι απαντήσεις για τα εργαστηριακά ευρήματα που θα καθορίσουν ίσως στον απόλυτο βαθμό τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονημένης Αναστάζια. Στα χέρια των Αρχών οι πρώτες απαντήσεις.

Κορυφώνεται η αγωνία για τις έρευνες γύρω από τις συνθήκες θανάτου της άγριας δολοφονημένης 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία, η σορός της οποίας εντοπίστηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής (18/6) από δύο εθελόντριες διασώστριες που αρχικά τους τράβηξε την προσοχή η έντονη δυσοσμία, σε έλος στο Τιγκάκι.

Ήταν γυμνή, τυλιγμένη με σεντόνι και σακούλα σκουπιδιών στο μισό σώμα της έως το κεφάλι, μέσα στο νερό και κάτω από έναν όγκο κλαδιών που την είχε σκεπάσει ο δράστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαντήσεις που έχουν λάβει οι Αρχές σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες, αποτυπώνουν και τα μηνύματα που έστειλε και έλαβε η Αναστάζια από τον ομοεθνή της σύντροφο που εκείνη την ημέρα εργαζόταν και είχε βάρδια στο ξενοδοχείο που δούλευαν μαζί. Φαίνεται κάποια στιγμή και αφού η Αναστάζια είχε ακολουθήσει τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές να στέλνει ένα μήνυμα στον σύντροφό της που εξέφραζε κάποια ανησυχία και του ζητούσε να πάει να την πάρει από εκεί. Στη συνέχεια όμως ακολούθησαν και άλλα μηνύματα σε πιο καθησυχαστικό τόνο.

Αυτά τα ευρήματα όμως που έχουν ίσως την απόλυτη σημασία για τις Αρχές στην παρούσα φάση, είναι τα ευρήματα των εργαστηρίων για τα νύχια του θύματος που δύνανται να «προδώσουν» τον δολοφόνο και τυχόν συνεργούς του, τα ευρήματα από το σεντόνι και την σακούλα με τα οποία την τύλιξαν και γενικά οι απαντήσεις από τις αναλύσεις που έχουν γίνει σε όσα δείγματα εστάλησαν από την οικία του 32χρονου, το σώμα του, του συγκατοίκου του κλπ.

Σημειώνεται, πως οι αστυνομικοί με αφορμή την εύρεση της σορού της άτυχης κοπέλας, αφού για την κατηγορία της αρπαγής η υπόθεση έχει περάσει στην κύρια ανάκριση και δεν μπορούν να κάνουν κάτι, με νέο δεδομένο την ύπαρξη της σορού «τρέχουν» στην προανάκριση παράλληλη έρευνα και δικογραφία, για την «ανεύρεση πτώματος», όπου στο πλαίσιο του αυτοφώρου μπορούν να προβούν σε νέες προσαγωγές ακόμα και συλλήψεις μόλις τα στοιχεία προκύψουν, ενώ μπορούν να εξετάζουν ξανά τα άτομα που είχαν εξεταστεί για την πρώτη δικογραφία της «αρπαγής». Αυτός είναι ένας λόγος που ο συγκάτοικος έχει οδηγηθεί εκ νέου στην Ασφάλεια της Κω για μία ακόμη εξέταση.

Στο στόχαστρο νέες κάμερες και εγκαταλελειμμένα κτίρια

Από την στιγμή που οι Αρχές εντόπισαν την σορό της άτυχης κοπέλας έχουν μπορέσει να κλειδώσουν και σε μία συγκεκριμένη περιοχή σε μία ακτίνα περίπου ένα χιλιόμετρο από το σπίτι του 32χρονου, αναζητώντας εκεί τυχόν νέα βιντεοληπτικά υλικά και εστιάζουν και σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ειδικά σε ένα που είναι κοντά στο έλος, με σενάριο εργασίας, οι δράστης ή οι δράστες να μετέφεραν με κάποια πρόφαση εκεί την κοπέλα από το σπίτι του 32χρονου, εκεί να συνέβησαν όλα σε βάρος της και στην συνέχεια να την μετέφεραν στο έλος που ήταν κοντά και την πέταξαν στο νερό, ρίχνοντας από πάνω της και τα κλαδιά. Από τους χώρους αυτούς συλλέχθηκαν ευρήματα και δείγματα για να αναλυθούν επίσης στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, ενώ αναμένονται και οι απαντήσεις για τα στίγματα της κινητής για το τηλέφωνο του βασικού υπόπτου, που ουσιαστικά θα προδώσει τον χώρο που έγινε το έγκλημα.

Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή

Η νεκροψία-νεκροτομή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου στο σώμα της 27χρονης Αναστάζια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξαιρετικά αλλοιωμένη κατάσταση της σορού και από την μακρά παραμονή στο έλος δυσκόλεψε πολύ την νεκροψία-νεκροτομή ως προς τα αποτελέσματά της.

Από την εικόνα που έχει ο ιατροδικαστής, τείνει στον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου, ωστόσο έχει στείλει και ιστολογικά δείγματα για ανάλυση. Κατάγματα δεν εντόπισε, ενώ ως προς το ενδεχόμενο του βιασμού, δεν μπορεί να αποδειχθεί εύκολα, επίσης λόγω της κατάστασης που βρισκόταν το πτώμα της άτυχης κοπέλας.

Δεν κατέστη δυνατή η λήψη κολπικών υγρών εξαιτίας της καταστροφής τους από την μακρά παραμονή στο νερό και ενδεχομένως από τις περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις να προκύψουν περισσότερα συμπεράσματα.

Βεβαίως ελήφθησαν δείγματα από τα νύχια της για τα οποία όπως προαναφέρθηκε αναμένονται απαντήσεις και βεβαίως οι αστυνομικοί εύχονται να μην έχουν αλλοιωθεί και αυτά από τις συνθήκες που βρέθηκε, μήπως προκύψει ταυτοποίηση με τις αμυχές που φέρει ο 32χρονος άντρας από το Μπαγκλαντές που επί του παρόντος κατηγορείται για την αρπαγή της και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στον Ανακριτή για την απολογία του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα