Γλυκά Νερά: Τέσσερα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

Γλυκά Νερά: Τέσσερα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στον εισαγγελέα Eurokinissi

Στο ερώτημα αν ήταν ξύπνια η Καρολάιν την ώρα της δολοφονίας αλλα και στο αν υπήρχαν συνεργοί θα κληθεί να απαντήσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος την ερχόμενη Τρίτη που θα οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή. Τι έδειξε το κινητό του.

Σε λιγότερες από 48 ώρες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αναμένεται να περάσει ξανά το ανακριτικό κατώφλι για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ωστόσο, αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι έτοιμος να αναφερθεί στα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της δολοφονίας της Καρολάιν. Ο 33χρονος πιλότος θα πρέπει να εξηγήσει και να αποσαφηνίσει αρκετά ερωτήματα που εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα.

Τα αδιευκρίνιστα ζητήματα που παραμένουν μετέωρα ακόμη και μετά την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ότι αυτός είναι ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος πίσω από τις κλειστές πόρτες του 12ου τακτικού ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Ήταν ξύπνια η Καρολάιν;

Ο κατηγορούμενος έχει υποστηρίξει με τις τελευταίες προανακριτικές του καταθέσεις ότι το ζευγάρι βρισκόταν σε ένταση, στα πλαίσια της οποίας ο ίδιος πριν καταλάβει τι είχε συμβεί, είχε βάλει τέλος στη ζωή της συζύγου του. “Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω κι αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρους του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματος μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2 – 3 φορές: “την μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις”. Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως ότι ήταν μάταιο” είπε στους αστυνομικούς τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου, λίγο πριν οδηγηθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, από την ιατροδικαστική έκθεση δεν φαίνεται να προκύπτουν εκχυμώσεις ή εκδορές που να καταδεικνύουν κάποια μορφή αντίστασης από την πλευρά του θύματος,, έστω και ενστικτωδώς σε μία προσπάθεια της να παραμείνει στη ζωή, ιδίως εάν εκείνη τη στιγμή ήταν ξύπνια.

Το ημερολόγιο δίνει το κίνητρο;

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή γύρω από το κρυπτογραφημένο ημερολόγιο της Καρολάιν, στο οποίο υπήρχαν σημειώσεις που περιγράφουν εντάσεις μεταξύ του ζευγαριού, καθώς και σκέψεις της 19χρονης κοπέλας να φύγει από το σπίτι περνώντας μαζί της την 11 μηνών Λυδία. Ουσιαστικά κατά τις αστυνομικές αρχές, το ημερολόγιο αυτό φαίνεται να αποτελεί σημαντικό επιβαρυντικό στοιχείο, αφού εμφανίζεται να δίνει ένα σημαντικό κίνητρο για την διάπραξη του εγκλήματος.

Παρά τις προσπάθειες του 33χρονου πιλότου, φαίνεται πως η εικόνα της απόλυτης οικογενειακής ευτυχίας δεν αντιστοιχούσε στο ζευγάρι Αναγνωστόπουλου. Υπήρχαν διενέξεις, εντάσεις και ό,τι άλλο μπορεί να αντιμετωπίζει ένα σύγχρονο ζευγάρι. Σύμφωνα όμως με τις καταγραφές του ημερολογίου, ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο ακόμη και των εντάσεων, με την Καρολάιν να επισημαίνει για μία αντιδικία τους: “Κάθε φορά που γίνεται κάτι μεταξύ μας, ο Μπάμπης το μετατρέπει σε κάτι που αφορά εκείνον, λες και όλος ο κόσμος περιτριγυρίζεται γύρω του”.

Υπήρχαν συνεργοί;

Από τη σταχυολόγηση του προανακριτικού υλικού, όπως αποτυπώνεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της αστυνομίας, δεν προκύπτουν συνεργοί. “Από το σύνολο του προανακριτικού υλικού δεν έχουν προκύψει ενδείξεις παρουσίας άλλων ατόμων στον τόπο του εγκλήματος και το χρόνο τέλεσης. Δεν έχει διαπιστωθεί ύποπτη κίνηση (προσέγγιση, στάση αυτοκινήτου ή πεζού) η οποία να έχει καταγραφεί, κατά τον επίμαχο χρόνο, από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν εγκατεστημένες σε διάφορα σημεία στην ευρύτερη περιοχή, ούτε επίσης η ύπαρξη υπό των τηλεφωνικών συνδέσεων που ενεργοποιούν κεραίες, οι οποίες εξυπηρετούν τον τόπο του εγκλήματος, κατά το χρόνο διάπραξης του. Τμήματα αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος ανήκουν στον κατηγορούμενο ή σε δικαιολογημένως θίξαντες” επισημαίνεται στο έγγραφο.

Ωστόσο, από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη αφήνονται υπόνοιες για την ύπαρξη ΙΧ αυτοκινήτου που ενδεχομένως να σχετίζεται με την δολοφονία της Καρολάιν.

Λεπτό προς λεπτό οι κινήσεις του κατηγορούμενου

Από τον 33χρονο αναμένεται να ζητηθεί να αναφέρει καρέ – καρέ τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της δολοφονίας, προκειμένου να έρθουν οι περιγραφές αυτές σε αντιπαραβολή με τα όσα προκύπτουν από την εργαστηριακή εξέταση των κατασχεθέντων ψηφιακών πειστηρίων (smart watch, κινητό θύματος και κινητό κατηγορουμένου) και την κατάθεση της γειτόνισσας του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά. Συγκεκριμένα:

  • Την 4:20 ώρα περίπου η γειτόνισσα που μένει στην μεζονέτα που είναι μεσοτοιχία με το σπίτι του ζευγαριού ακούει έναν «γδούπο», αμέσως μετά το κλάμα του σκύλου και βήματα στις σκάλες του σπιτιού προερχόμενες από ένα άτομο. Ανέφερε βέβαια ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, δεν ακούστηκε άλλος θόρυβο, ουρλιαχτά, φωνές ή γάβγισμα, παρά μόνο θόρυβος ενός ατόμου που κατέβαινε από τις σκάλες. Τον ίδιο χρόνο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατέθεσε ότι το θύμα άρχισε να ουρλιάζει μόλις είδε τους δράστες να εισέρχονται στο δωμάτιο τους.
  • Στις 4:24 ώρα (χρόνος κατά τον οποίο ο κατηγορούμενος αρχικά ανέφερε πως δεν είχε τις αισθήσεις του) το κινητό του βγαίνει από την κατάσταση φόρτισης. Στη συνέχεια ξεκλειδώνει με τη χρήση του προσωπικού μυστικού κωδικού και κλειδώνει αρκετές φορές, ενώ παράλληλα καταγράφει κινήσεων και των μέτρων και άνοδο όροφο. Υπενθυμίζεται ότι κατά το χρονικό αυτό διάστημα ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως δεν είχε τις αισθήσεις του.
  • Ο 33χρονος κατέθεσε πως ήταν λιπόθυμος από τη στιγμή του θανάτου μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε να πραγματοποιεί κλήσεις με το κινητό του, δηλαδή για χρονικό διάστημα περίπου δύο ώρες. Το γεγονός αυτό αποκλείστηκε από την ιατροδικαστή Χ. Σπηλιοπούλου, που τον εξέτασε κλινικά αναφέροντας ότι δεδομένων των αποτελεσμάτων της κλινικής του εξέτασης, καθώς επίσης της ηλικίας και του επαγγέλματος του, δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται ότι η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο διαρκεί λίγα λεπτά και σε καμία περίπτωση διάστημα δύο ωρών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα