Ισόβια σε αλλοδαπό για τον φόνο συνταξιούχου εκπαιδευτικού που τον φιλοξενούσε

Ισόβια σε αλλοδαπό για τον φόνο συνταξιούχου εκπαιδευτικού που τον φιλοξενούσε

Ποια ποινή επιβλήθηκε σε έναν 40χρονο Αλβανό, ο οποίος προ μηνών σκότωσε έναν συνταξιούχο θεολόγο, που τον φιλοξενούσε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη

Ένοχος κρίθηκε ομόφωνα την Τετάρτη (19/11) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 40χρονος Αλβανός, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία ενός 67χρονου συνταξιούχου θεολόγου.

Το έγκλημα έγινε τον προηγούμενο Ιανουάριο. Ο 67χρονος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ήταν μισόγυμνος, με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιακή χώρα. Ο αλλοδαπός συγκέντρωσε εξ αρχής τις υποψίες, προσήχθη από την αστυνομία και στη συνέχεια συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα του θύματος.

Στη δίκη, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχής και ότι ήταν φιλοξενούμενος του 67χρονου, με τον οποίο διατηρούσε ολιγοήμερη σχέση. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για υπεξαίρεση, οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα, επιβάλλοντας του ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκιση 3,5 ετών.

Πληροφορίες από voria.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα