Κολωνός: Η κατάθεση της 12χρονης, οι διάλογοι μητέρας – Μίχου κι οι έρευνες για τους 212 επίδοξους παιδοβιαστές

Κολωνός: Η κατάθεση της 12χρονης, οι διάλογοι μητέρας – Μίχου κι οι έρευνες για τους 212 επίδοξους παιδοβιαστές
Το κατάστημα του Ηλία Μίχου στον Κολωνό INTIME NEWS

Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των "πελατών" του Ηλία Μίχου, που είχαν δείξει ενδιαφέρον για το 12χρονο παιδί. Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από την απολογία του 53χρονου και η κατάθεση του κοριτσιού.

Στοιχεία ικανά να εντοπίσουν «πελάτες» του 53χρονου Ηλία Μίχου, τους οποίους προωθούσε στο 12χρονο παιδί έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, ενώ και το κορίτσι, έχει δώσει συνολικά τέσσερα ονόματα ανδρών, ως μια αρχή για να εντοπιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό πρόσωπο θεωρείται ένα άτομο που φέρει τα χαρακτηριστικά του συνεργού του 53χρονου. Πρόκειται για άνδρα με τον οποίο συναναστρεφόταν καθημερινά ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος, ο οποίος μέχρι σήμερα φαίνεται να μην έχει δώσει κατάθεση για όσα γνωρίζει.

Ως προς τα ονόματα που έχει δώσει η 12χρονη, πληροφορίες αναφέρουν πως η εξακρίβωση τους δεν θα είναι εύκολη διαδικασία, καθώς το παιδί δεν είναι σε θέση να πει τα επίθετα τους, αλλά μόνο τα μικρά τους ονόματα. Παράλληλα, αν και είχε καταχωρημένα στο κινητό της κάποια τηλέφωνα, αυτά ήταν περασμένα με γυναικεία ονόματα, ενώ στο σπίτι σπάνια το άνοιγε από φόβο «μην δουν τα αδέλφια μου κάτι και το πουν στη μαμά μου».

Καταθέτοντας στους αστυνομικούς το παιδί έχει πει ότι τα χρήματα τα έπαιρνε η ίδια, η τιμή ανερχόταν στα 50 ευρώ, τα οποία και τα παρέδιδε αποκλειστικά «σε αυτόν».

Ωστόσο οι αρχές ενδέχεται να έχουν και άλλο τρόπο εντοπισμού των τεσσάρων αυτών ατόμων. Από τη μία πλευρά, οι κάμερες ασφαλείας εντός του καταστήματος του Ηλ. Μίχου θα μπορούσαν να «δείξουν» νέα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ενώ οι περισσότερες ελπίδες στρέφονται προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων ο 53χρονος «έκλεινε» τους πελάτες.

Πρόκειται για την εφαρμογή blindchat στην οποία ο Ηλ. Μίχος φαίνεται πως είχε ανοίξει λογαριασμό στο όνομα του παιδιού, το οποίο διαχειριζόταν ο ίδιος. Εκεί όχι μόνο αποτυπώνονται τα στοιχεία των 212 ατόμων που έδειξαν ενδιαφέρον για το παιδί, αλλά έχει καταγράφει το e-mail αλλά και τα στοιχεία της PayPal κάρτας που χρησιμοποιήθηκαν.

Θα πρέπει βέβαια να επισημανθεί το γεγονός ότι αρκετοί λογαριασμοί υποψήφιων πελατών έχουν πλέον «κατέβει», ενώ ανάμεσα στους 212 υπήρξαν και άτομα που αρνήθηκαν προτάσεις για συνεύρεση. Χαρακτηριστικά υπάρχουν άτομα που σε συνομιλία τους με το λογαριασμό της 12χρονης, σχολιάζουν: «είσαι ακόμα μικρή» και «έχεις χρόνο για αυτά όταν μεγαλώσεις».

Οι διάλογοι Μίχου – μητέρας

Την ίδια ώρα, τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από την απολογία του Ηλ. Μίχου αλλά και από τη δικογραφία δείχνουν την «κόντρα» που επικρατεί πλέον μεταξύ του 53χρονου και της μητέρας της μικρής.

Ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας ως γνωστόν έβαλε στο «στόχαστρο» τη γυναίκα λέγοντας στην ανακρίτρια πως δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε τίποτα. Αντιθέτως, ισχυρίστηκε πως το παιδί «μου είπε να της δώσω 50 ευρώ, για να τα δώσει στη μητέρα της, για να μας αφήσει να βγούμε, αλλά αυτό δεν έγινε».

Στη δικογραφία υπάρχουν και μηνύματα μεταξύ των δύο κατηγορούμενων (Μίχου και μητέρας), οι οποίες δείχνουν την αναστάτωση της μάνας, αν και βέβαια αφορούν χρονική περίοδο μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης.

Μητέρα: Με το ανήλικο ήθελες να πας; Θα βρω τη γυναίκα και το γιο σου. Όλα τα έχω, έχω χάσει πάσα ιδέα, ο τάφος σου θα γίνει. Με το 12χρονο ρε; Θα σε θάψω

Μητέρα: Πάει η ζωή μου. Σε καλώ όλη νύχτα πήγαινες και στον Άγιο Αρσένιο ανώμαλε θα σου φάω το λαρύγγι όλοι θα μάθουν τι είσαι

Μίχος: Ηρέμησε έλα να τα πούμε.

Μητέρα: Να το ανοίξεις εκεί που πρέπει το στόμα σου, εκεί που θα σε πάρουν σηκωτό. Δεν τη γλιτώνεις σήμερα, μας έχεις τρελάνει

Μίχος: Τα είπατε όλα στη γυναίκα μου οκ

Η μητέρα του έχει προωθήσει και μία φωτογραφία από συνομιλίες του παιδιού με τον κατηγορούμενο, όπου ο τελευταίος εμφανίζεται να της γράφει: «θέλω να κάνουμε έρωτα» και «κάνε… και στείλε μου βίντεο».

Μητέρα: Τι έχεις να πεις;

Μίχος: Οκ εγώ είμαι.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της γυναίκας βασιζόμενες σε δύο επώνυμα εμβάσματα συνολικού ύψους 110 ευρώ, από λογαριασμό του Ηλία Μίχου, το μήνα Ιούλιο.

Τα “ρίχνουν” στο παιδί

Όπως έχει ήδη γνωστό, τόσο ο Ηλ. Μίχος όσο και ο Ιω. Σοφιανίδης, που έχουν οδηγηθεί στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενοι, έχουν υποστηρίξει ότι το 12χρονο ήταν εκείνο που τους …προκάλεσε και μάλιστα, κατ’ επανάληψη.

Κατά τον 53χρονο, το παιδί του έστελνε φωτογραφίες και βίντεο και αυτό τον… ώθησε, όπως ομολόγησε, να συνευρεθεί με τη 12χρονη 4-5 φορές στο μαγαζί του και μια στο σπίτι του, ενώ η γυναίκα του απουσίαζε σε διακοπές.

Αλλά και ο Ιω. Σοφιανίδης υιοθέτησε παρόμοιους ισχυρισμούς. Αρχικά, όπως εμφανίζεται να είπε, γνώρισε το 12χρονο σε ένα τσατ γνωριμιών, όποτε και του είπε ότι πρέπει να επιστρέψει στη μητέρα της κάποια χρήματα που είχε πάρει κρυφά.

«Όταν συναντηθήκαμε μου είπε να της δώσω 50 με 70 ευρώ και “από εκείνη ότι θέλω”. Πήγαμε σε ένα ερημικό μέρος. Την άλλη μέρα με πήρε τηλέφωνο και της είπα δεν θέλω να μιλήσουμε και αυτή με απείλησε ότι θα πάει στην Αστυνομία γιατί είναι ανήλικη και μπλόκαρα το τηλέφωνο της» ανέφερε.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι τελικά συναντήθηκε ξανά με το παιδί και άλλες φορές. Μάλιστα, κατέθεσε απολογούμενος ότι η 12χρονη του ανέφερε ότι έδωσε τα χρήματα στη μητέρα της, λέγοντας της ότι φροντίζει μια θεία. Αναφορικά με τον Ηλία Μίχο υποστήριξε ότι δεν τον γνωρίζει: «Ερχόταν μόνη της στα ραντεβού, φαινόταν γύρω στα 17».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα