Με δύο διαφορετικά όπλα η επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ

Με δύο διαφορετικά όπλα η επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ
ΑΘΗΝΑ- επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού 340.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Αποκάλυψη από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, στη Βουλή. Η επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού έγινε με δύο διαφορετικά όπλα

Δεν χρησιμοποιήθηκε μόνο καλάσνικοφ στην επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της ΝΔ, στην λεωφόρο Συγγρού.

Το αποκάλυψε ο κ. Δένδιας, εντός της Βουλής, μιλώντας από το βήμα.

“Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν θα μιλήσω σήμερα για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Οι ελάχιστες διατάξεις που αφορούν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είναι περίπου αυτονόητες. Θέλω να πω απλώς δύο πράγματα, σε αυτά τα δύο λεπτά που το Προεδρείο μου δίνει.

Θεωρούσα αυτονόητο, αυτονόητο και αναμενόμενο, ότι όλος ο πολιτικός κόσμος θα καταδικάσει την επίθεση, με δύο όπλα παρεμπιπτόντως, όχι με ένα, κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας σήμερα”, είπε ο υπουργός.

Όλες οι πληροφορίες συντείνουν πως έχουμε να κάνουμε με τρεις δράστες, ο ένας ήταν οδηγός στο όχημα. Χρησιμοποιήθηκε το καλάσνικοφ, εξού και οι εννέα κάλυκες που βρέθηκαν και ένα περίστροφο Μάγκνουμ.

Οι έρευνες των αστυνομικών εστιάζονται στους κάλυκες που έχουν περισυλλέξει από τον χώρο της επίθεσης, αλλά και στο καμένο – κλεμένο όχημα μάρκας Τογιότα το οποίο και εντοπίστηκε σε αυτοσχέδιο χώρο στάθμευσης, στο Παλαιό Φάληρο.

Παράλληλα εξετάζονται προσεκτικά και οι εικόνες από τα διάφορα συστήματα καταγραφής και παρακολούθησης εξωτερικών χώρων.

Τέλος, ως προς το ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από την επίθεση, η αντιτρομοκρατική φαίνεται να στρέφεται σε συγκεκριμένες ομάδες – οργανώσεις και ξεσκονίζει και παλιές υποθέσεις, ενώ για το στόχο πρόκειται για συμβολική πιθανότατα επίθεση. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα