Νέα προσπάθεια να αποφυλακιστεί η σύντροφος Τσάκαλου

Νέα προσπάθεια να αποφυλακιστεί η σύντροφος Τσάκαλου
Η μητέρα και η σύντροφος του προφυλακισμένου μέλους της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, Γεράσιμου Τσάκαλου στα δικαστήρια του Πειραιά την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015. Η 60χρονη και η 26χρονη, που συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά την καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου, κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Στο σπίτι τους στα Περιστέρια Σαλαμίνας βρέθηκε και συνελήφθη τη Δευτέρα η 22χρονη Σπυροπούλου, που καταζητούνταν ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Ευρωκίνηση

Η νεαρή κατηγορούμενη κατέθεσε νέα αίτηση για την αποφυλάκισή της, λίγες ώρες μετά την απόρριψη του αιτήματός της από το Συμβούλιο Εφετών. Σε ένδειξη συμπαράσταση η μητέρα Τσάκαλου συνεχίζει να αρνείται να καταβάλει την εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη

Νέα αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης κατέθεσε μέσω του συνηγόρου της, η νεαρή σύντροφος του Γερ. Τσάκαλου, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Οι υπερασπιστές της κατέθεσαν το επίμαχο αίτημα ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτ. Νικολόπουλου σήμερα, μετά την απόρριψη της αντικατάστασης της προφυλάκισής της με περιοριστικούς όρους από το Συμβούλιο Εφετών.

Στο έγγραφο αναφέρεται πως “σε κανένα σημείο δεν προκύπτει άλλου είδους σχέση ή συνεργασία με τα υπόλοιπα άτομα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ούτε βέβαια κάποια παράνομη συμπεριφορά μου. Αντιθέτως συγκατηγορούμενοί μου είναι ο σύντροφός μου Γεράσιμος Τσάκαλος με τον οποίο έχω υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και ο αδελφός του Χρήστος με τους οποίους εντάχθηκα στην ίδια οργάνωση κατά το κατηγορητήριο. Η ίδια στην απολογία μου ενώπιόν Σας ανέφερα ακριβώς τον τρόπο που γνώρισα τον σύντροφό μου ως φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όποτε είχε επισκεπτήριο τον επισκεπτόμουν στην φυλακή και ουδέποτε είχα ανάμειξη σε παράνομες δραστηριότητες ούτε ο σύντροφός μου μου ζήτησε κάποια συνδρομή, αφού σίγουρα δεν θα ήθελε να με εμπλέξει σε κάτι που θα διακινδύνευε την ζωή ή την ελευθερία μου”.

Και καταλήγει η κατηγορούμενη: “Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στην ογκωδέστατη δικογραφία που να δείχνει έστω με την μορφή των ενδείξεων συμμετοχή μου στην οργάνωση που είναι μέλος ο σύντροφός μου”.

Στο πλευρό της παραμένει η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, που χθες αποφασίστηκε η αποφυλάκισή της με όρους. Η Αθηνά Τσάκαλου μέχρι σήμερα εξακολουθεί να αρνείται την καταβολή της χρηματικής εγγύησης, ύψους 10.000 ευρώ, που της έχει οριστεί προκειμένου να βγει από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη μητέρα των καταδικασθέντων για συμμετοχή στη ΣΠΦ, υποστηρίζει πως δεν βγαίνει από τις φυλακές αν δεν αποφυλακιστεί και η 25χρονη σύντροφος του γιου της Γερασιμου.

Η Αθηνά Τσάκαλου αντιμετωπίζει κι αυτή την κατηγορία της συμμετοχής σε οργάνωση, καθώς φέρεται να προσέφερε κατάλυμα στο σπίτι της στη Σαλαμίνα στην Αγγελικη Σπυροπουλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα