Νέες συλλήψεις για εμπρησμούς στην Αττική και στην Μεσσηνία

Νέες συλλήψεις για εμπρησμούς στην Αττική και στην Μεσσηνία
Το καμένο κομμάτι του δάσους της Πάρνηθας Eurokinissi

Στο Άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη συνελήφθη ένας Αφγανός για απόπειρα εμπρησμού-Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες σύλληψη Αφγανής για εμπρησμό στο Πεδίο του Άρεως-Συνελήφθη ένας ηλικιωμένος για εμπρησμό από πρόθεση για την καταστροφική φωτιά στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας και συνελήφθησαν τρεις νεαροί από το Πέραμα για εμπρησμό στο Πάρκο Πρόνοιας-Συνεχείς περιπολίες σε πάρκα, άλση και δάση

Νέες συλλήψεις και προσαγωγές από διάφορα σημεία της Αττικής, μετά από συνεχείς περιπολίες σε άλση, πάρκα και δάση.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών ένας 38χρονος Αφγανός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού.

Eurokinissi

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν εντός του άλσους Φινοπούλου στην Αθήνα, έκριναν ύποπτο τον δράστη που έφερε σακίδιο πλάτης επιμελώς κρυμμένο. Άμεσα προσέγγισαν το άτομο και προέβησαν στον έλεγχό του. Διαπίστωσαν ότι κρατούσε αναπτήρα και άδειο πακέτο τσιγάρα με εμφανή ίχνη καύσης, ενώ σε παρακείμενη ρίζα δέντρου βρίσκονταν κομμάτια από χαρτοπετσέτες.

Σε επακόλουθο έλεγχο στο σακίδιο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια φιτίλια από χαρτί και ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτου, όλα με εμφανή ίχνη καύσης. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι προχθές συνελήφθη στο Πεδίο του Άρεως μία ομοεθνής του για εμπρησμό.

Eurokinissi

Στην Μεσσηνία, συνελήφθη σήμερα το πρωί σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ένας 71χρονος Έλληνας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Καλαμάτας, για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση και συγκεκριμένα στην πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στο Βλαχόπουλο, διαδοχικά στις 3 και στις 5 Αυγούστου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Το πρωί συνελήφθησαν από την Αστυνομία και παραδόθηκαν στο Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, τρεις νεαροί που εντοπίστηκαν στο Πάρκο Πρόνοιας στο Πέραμα, ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμών από πρόθεση, εντός του Πάρκου.

Χθες, συνελήφθη στην Πετρούπολη ένας 47χρονος Έλληνας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμούς στην περιοχή. Ο δράστης προσήχθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και όπως προέκυψε από την προανάκριση, χθες το απόγευμα προέβη σε εμπρησμούς, σε δύο σημεία εντός του άλσους Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναπτήρας, δύο φιάλες αντισηπτικής λοσιόν και κινητό τηλέφωνο.

Μάχη με τις φλόγες στη περιοχή της Νεμούτας Eurokinissi

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε επιπρόσθετα, η εμπλοκή του και σε εμπρησμούς 4 κάδων απορριμμάτων στην περιοχή της Πετρούπολης που πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα πλησίον του Άλσους. Το 2017 είχε συλληφθεί στην Λάρισα για ανάλογα περιστατικά. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι στο Κρυονέρι προχθές συνελήφθη ένας 40χρονος Έλληνας οδηγός αστικού λεωφορείου που εμφανίστηκε σε ομάδα εθελοντών πυροσβεστών ως εθελοντής. Τα υπόλοιπα άτομα της ομάδας του όμως παρατήρησαν ότι εκεί που δεν υπήρχε φωτιά, όπου πήγαινε μόνος του, ξαφνικά προκαλούνταν εστίες. Τον κατήγγειλαν και συνελήφθη, ενώ σε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν υλικά πρόσφορα για εμπρησμό και κατασχέθηκαν.

Στην Μεσσηνία συνελήφθη επίσης προχθές από την Πυροσβεστική ένας 23χρονος Έλληνας για εμπρησμό ως ο υπεύθυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στην περιοχή Άνθεια. Πρόσθετα, ακόμη ένα άτομο συνελήφθη στην Φωκίδα για εμπρησμό από λόγω εργασιών με τροχό και αφορά στην καταστροφική πυρκαγιά που προκλήθηκε στην περιοχή της Δωρίδας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα