Ο Μητρούσιας στην παρέα των “4 Πυρήνων του Ψυχικού”

Ο Μητρούσιας στην παρέα των “4 Πυρήνων του Ψυχικού”

Μάρτυρες στο νεανικό ορμητήριο κάτοικοι του Ψυχικού θυμούνται τους τέσσερις συλληφθέντες και τον Αλέξανδρο Μητρούσια να κάνουν στενή παρέα. Πού στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Μία σημαντική λεπτομέρεια που αναφέρουν άτομα, τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις είναι ότι υπήρχε στην παρέα των “4” της ληστείας του Βελβεντού ακόμη ένα άτομο.

Παρά τη δυσκολία να εξακριβωθεί πότε ακριβώς σχηματίστηκε η παρέα, είναι ξεκάθαρο πως ακόμη ένας συνομίληκός τους, που είχε απασχολήσεις τις Αρχές, συναναστρέφονταν τους τέσσερις συλληφθέντες και κυρίως τον τοποθετούν ως φίλο του Νίκου Ρωμανού.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα στην εφημερίδα “Εθνος της Κυριακής” , αυτό το πρόσωπο είναι ο Αλέξανδρος Μητρούσιας που εκτίει πρωτόδικη ποινή φυλάκισης 11 χρόνων στον Κορυδαλλό για συμμετοχή στην οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς”.

Το κατηγορητήριο αφορούσε ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και απλή συνδρομή στην έκρηξη που είχε σημειωθεί στο σπίτι της Λούκας Κατσέλη, αλλά και την κατασκευή και κατοχή του εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε στην οικία της πρώην υπουργού.

Το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει και στον Αλ. Μητρούσια το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, δίνοντας τη δυνατότητα για επιβολή μικρότερων ποινών.

Το πατρικό σπίτι του 23χρονου σήμερα Αλ. Μητρούσια βρισκόνταν επίσης στο Νέο Ψυχικό.

Στα 500 μέτρα από το γήπεδο που έπαιζε μπάσκετ ο Δ. Πολίτης και συναντιόνταν, όπως όλα δείχνουν, η τετράδα, αλλά και ίδια περίπου απόσταση από το πατρικό σπίτι του Α. Μπουρζούκου .

Μάλιστα, σε δρόμο της στενής περιοχής, όπου βρίσκονται εμπορικά μαγαζιά, οι ιδιοκτήτες τους θυμούνται ως πελάτισσα τη μητέρα του Ν. Ρωμανού, Παυλίνα Νάσιουτζικ, και φυσικά το γιο της.

Έπεσαν από τα σύννεφα

Στο άκουσμα της σύλληψης για τρομοκρατία του Αλ. Μητρούσια, φίλοι και μέλη της οικογένειας, γείτονες και καταστηματάρχες γύρω από το πατρικό του έπεσαν από τα σύννεφα.

Η Φούλα Μητρούσια τότε και σύμφωνα πάντα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδα “Εθνος της Κυριακής”, δήλωνε για τον εγγονό της ότι ήταν ένα πολύ καλό παιδί, που στην πλατεία απέναντι από το σπίτι του έβγαινε απλά για να συναντήσει φίλους.

Σήμερα, οι γείτονες της περιοχής, που καθώς φαίνεται αποτέλεσε το νεανικό ορμητήριο και των πέντε ατόμων, θυμούνται τον Νίκο Ρωμανό ως έναν από τους φίλους, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις ενδείξεις για την ύπαρξη του “Πυρήνα του Νέου Ψυχικού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα