Οικογένεια Μπουρζούκου: Βασανιστήρια τύπου Γκουαντάναμο πέρασε ο γιος μας. Φοβόμαστε για τη ζωή του

Οικογένεια Μπουρζούκου: Βασανιστήρια τύπου Γκουαντάναμο πέρασε ο γιος μας. Φοβόμαστε για τη ζωή του

Τις ιδεολογικές καταβολές του γιου τους εξηγούν οι γονείς του νεαρού συλληφθέντα. Διοργάνωνε εκδηλώσεις για να μαζέψει λεφτά για άπορους. Απαίτηση μητέρας να υποβληθεί σε αξονική εγκεφάλου. Εκνευρισμένος για την σύνδεσή του με τους Πυρήνες ο κατηγορούμενος

Με την φράση “ο γιος μου είναι αναρχικός, όπως και όλη μας η οικογένεια”, ο πατέρας του ενός από τους τέσσερις ληστές της Αγροτικής Τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης και ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς” Ανδρέα – Δημήτρη Μπουρζούκου εξηγεί τις ιδεολογικές καταβολές όλων των μελών της οικογένειας και το πώς το παιδί γαλουχήθηκε κατά την ανατροφή του.

Ο Γιάννης Μπουρζούκος, συνταξιούχος αγιογράφος τονίζει το πόσο καλό, ανήσυχο, κοινωνικό και ευαίσθητο είναι το παιδί του, που μαζί με την σύζυγό του έφεραν στον κόσμο στις 22 Νοεμβρίου 1989 στο Χολαργό Αττικής. Ο ίδιος πλέον ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μυτιλήνης.

Ο πατέρας του μιλώντας στο Βήμα FM, υπογραμμίζει ότι:

“Όποιον και αν ρωτήσετε, φίλους του, γνωστούς του, θα σας πουν ότι είναι άνθρωπος που βγάζει από το στόμα του τη μπουκιά του για να ταΐσει όσους δεν έχουν φαγητό. Αυτός είναι ο Ανδρέας. Έκανε εκδηλώσεις για να μαζέψει χρήματα υπέρ φυλακισμένων, μεταναστών και όσων δεν είχαν. Αυτά τον απασχολούσαν. Θέλει μια άλλη κοινωνία”.

Για την ιδεολογία του, χωρίς περιστροφές, ο πατέρας του λέει:

“Είναι αναρχικός στην ιδεολογία, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατία. Είναι αναρχικός, όπως όλη η οικογένειά μας. Με τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση. Και χθες που τον είδα μου είπε: Δεν πιστεύω να με έχουν συνδέσει με τους Πυρήνες; Έγινε μπαρούτι, όταν του είπα ότι το πάνε κατά εκεί”.

Και προσθέτει: “Παρ’ ότι είχαν όπλα, περισσότερο για εκφοβισμό ήταν. Δεν νομίζω ότι ξέρει καν να χρησιμοποιεί όπλα. Όταν είχε γίνει αυτό στην Πάρο, μου είχε πει ότι αυτοί που το είχαν κάνει πρέπει να ήταν εντελώς ηλίθιοι. Αν έχεις μια ιδεολογία και σκοτώνεις έναν άνθρωπο, ακυρώνεις την ιδεολογία σου. Αυτό μου έλεγε”.

Τι δηλώνει η μητέρα του Ανδρέα Μπουρζούκου

Βασανιστήρια στα πρότυπα των φυλακών του Γκουαντάναμο καταγγέλλει η μητέρα του συλληφθέντα για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Ανδρέα – Δημήτρη Μπουρζούκου.

Γιατρός στο επάγγελμα και μητέρα τριών παιδιών, η μητέρα του συλληφθέντα ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο μοναχογιός της Ανδρέας – Δημήτρης θα βρισκόταν ανάμεσα στους ληστές του Βελβεντού Κοζάνης και θα ήταν ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς.

Σε δήλωσή της, η οποία μεταδόθηκε σε κεντρικά δελτία ειδήσεων το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρει:

“Ο γιος μου και οι υπόλοιποι συλληφθέντες δεν αντιμετωπίσθηκαν όπως αντιμετωπίζονται άλλοι για παραβάσεις ποινικού κώδικα, αλλά με ιδιαίτερο μίσος επειδή είναι αναρχικός. Οι βασανιστές κρυμμένοι πίσω από τις κουκούλες μένουν στο απυρόβλητο”.

Η Παντελία Βεργοπούλου αναφέρεται αναλυτικά στη μαρτυρία του γιου της για τα όσα συνέβησαν κατά την κράτησή του. 

Ακόμα και με το απαίσιο φωτομοντάζ που έκαναν, το ρετούς δεν έδωσε τα αποτελέσματα που ήθελαν . Οι κακώσεις είναι εμφανείς. Παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Δικαιώματα που έχει ο κάθε άνθρωπος, κρατούμενος ή μη. Ζήτησα επανειλημμένως να του μιλήσω στο τηλέφωνο. Δεν μου τον έδωσαν ποτέ. Φοβάμαι για τη ζωή του παιδιού μου”.

Η μητέρα του 24χρονου περιέγραψε ακόμη τα συναισθήματα που ένιωσε όταν αντίκρισε τη φωτογραφία του κακοποιημένου γιου της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

“Είμαι γιατρός στο ΕΚΑΒ και έχω τρεις ειδικότητες. Απ’ ό,τι είδα, τα μάτια του παιδιού είναι και τα δύο κατάμαυρα, σαν να φοράει γυαλιά. Αυτά στην ιατρική λέγονται “μάτια ρακούν” και, όταν τα δούμε, χτυπάει καμπανάκι ότι μπορεί να υπάρχει ενδοεγκεφαλική βλάβη. Όλο το πρόσωπο πρέπει να έχει υποστεί σοβαρές κακώσεις από γρονθοκοπήματα και κλοτσιές. Πού ξέρω εγώ ότι δεν έχει χτυπηθεί στην κοιλιά ή δεν έχει αιμορραγία σπλάχνου;» διερωτάται.

Με βάση τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, ο 24χρονος αλλά και οι υπόλοιποι συλληφθέντες πρέπει σύμφωνα με την ίδια, άμεσα να υποβληθούν σε απεικονιστικούς ελέγχους και εξετάσεις, όπως αξονική εγκεφάλου ή οφθαλμολογική εκτίμηση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κινδυνεύει η ζωή τους από τα χτυπήματα που έχουν δεχτεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα