Προφυλακίστηκαν οι δύο για την υπόθεση Ξηρού

Προφυλακίστηκαν οι δύο για την υπόθεση Ξηρού
ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ /PHASMA / Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Eurokinissi

Είχε ηθική υποχρέωση να τον βοηθήσει, όπως υποστήριξε ο "Θεοχάρης" για το Χρ. Ξηρό, ενώ ο πρώην αστυνομικός δήλωσε στον ανακριτή ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους, οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για την υπόθεση του Χρ. Ξηρού, καθώς ο εφέτης ειδικός ανακριτής και ο αρμόδιος εισαγγελέας συμφώνησαν στο να κρατηθούν προσωρινά.

Οι δύο άνδρες απολογήθηκαν χθες κατά περίσταση για τις κατηγορίες της συμμετοχής σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, κακουργηματική παράβαση του νόμου περί όπλων και της υπόθαλψης εγκληματία. Είχαν συλληφθεί στην Καλαμάτα την περασμένη Τετάρτη και από την ΕΛ.ΑΣ. θεωρήθηκαν συνεργοί του Χρ. Ξηρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπλοκή του 54χρονου Χ.Π. έρχεται από μία τηλεκάρτα που κατασχέθηκε από το σπίτι στην Ανάβυσσο.

Σε δήλωσή του ο Β. Καπερνάρος, συνήγορος του Χ.Π., υποστήριξε: “Οι εντυπώσεις  ενόψει των εκλογών κερδήθηκαν. Η νομιμότητα κερδήθηκε από τη σκοπιμότητα. Τα στοιχεία συνηγορούσαν στο να αφεθεί ελεύθερος. Το βασικό στοιχείο για την κατηγορία είναι η τηλεκάρτα που βρέθηκε στο σπίτι στην Ανάβυσσο”.

Αντίστοιχα, ο Π. Κάσσης δικηγόρος του Χ. Κόκα : “Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο, αλλά αντιμεετωπίστηκε ως τρομοκράτης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα