Ρόδος: Τον χτύπησαν με λοστό για να κλέψουν καλώδια – Δίνει μάχη για τη ζωή του

Ρόδος: Τον χτύπησαν με λοστό για να κλέψουν καλώδια – Δίνει μάχη για τη ζωή του
Αστυνομία eurokinissi

Εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας 43χρονου που διαπράχτηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Ρόδο. Οι δράστες εισέβαλαν στην μάντρα για να αφαιρέσουν παλιό ηλεκτρολογικό υλικό και συνεπλάκησαν με το θύμα.

Εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, η απόπειρα ανθρωποκτονίας του 43χρονου που διαπράχθηκε βραδινές της Δευτέρας στη Ρόδο. Η εξιχνίαση επετεύχθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών (Δ.Ε.Ε.-Γ.Ε.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο Ρομά, ηλικίας 34 και 50 ετών, γιος και πατέρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και οπλοχρησία.

Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια αυτοψίας στο χώρο του περιστατικού και τη συλλογή – αξιολόγηση προανακριτικών δεδομένων και στοιχείων, προέκυψαν ευρήματα που προσδιόριζαν τα δυο συλληφθέντα άτομα ως ύποπτα.

Σήμερα νωρίς το πρωί προσήχθησαν, από αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου εξεταζόμενοι παραδέχθηκαν και περιέγραψαν την πράξη τους.

Όπως διακριβώθηκε, οι δύο δράστες βραδινές ώρες της Δευτέρας, εισήλθαν στο οικόπεδο που διέμενε ο 43χρονος με σκοπό να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν ηλεκτρολογικό υλικό και καλώδια, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί, διαπληκτίστηκαν μαζί του, τον τραυμάτισαν με σιδερένιο αντικείμενο και τράπηκαν σε φυγή.

Το αντικείμενο που χρησιμοποίησαν βρέθηκε και κατασχέθηκε. Το θύμα βρέθηκε σε χώρο όπου διέμενε, σοβαρά τραυματισμένος, φέροντας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στον άνω θώρακα και λαιμό.

Ο 43χρονος διέμενε σε ένα παράπηγμα μέσα σε μία παλιά μάντρα με παλιοσίδερα και λίγο πριν τις 10 το βράδυ κάλεσε στο τηλέφωνο έναν φίλο του και του ζήτησε βοήθεια γιατί όπως του είπε κινδύνευε η ζωή του και υπήρχε μία περίεργη κινητικότητα στην μάντρα.

Ύστερα το έκλεισε δίχως να πει κάτι παραπάνω και ο φίλος του κάλεσε την Αστυνομία. Λίγα λεπτά μετά, άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πήγαν στο σημείο τον εντόπισαν σε αυτή την κατάσταση.

Ο 43χρονος μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο καταυλισμός των Ρομά βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση. Οι δράστες ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς, πως δήθεν αρχικά το θύμα τους επέτρεψε να εισέλθουν στον χώρο, μετά το μετάνιωσε και πήγε να τους διώξει με αυτό το σίδερο, το οποίο πήραν από τα χέρια του και τον χτύπησαν. Βεβαίως οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν τους αστυνομικούς αφού ήταν γνωστό στις Αρχές ότι το θύμα πριν δεχτεί επίθεση είχε πάρει τηλέφωνο τον φίλο του και τον ειδοποίησε ότι κινδύνευε. Οι δράστες συνελήφθησαν έπειτα από έκδοση σχετικού εντάλματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα