Ρούλα Πισπιρίγκου: Θέλει να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους

Ρούλα Πισπιρίγκου: Θέλει να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους
Ρούλα Πισπιρίγκου INTIME NEWS

Σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους είναι διατεθειμένη να υποβληθεί η 33χρονη προκειμένου να φανεί, όπως υποστηρίζει, ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας αλλά και των άλλων δύο παιδιών της.

Το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, για να φανεί, όπως υποστηρίζει, ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο των τριών παιδιών της, εγείρει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία την ερχόμενη Δευτέρα (04/04) θα περάσει την πόρτα της ανακρίτριας για να απολογηθεί για την υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη, σύμφωνα με τον Alpha, είναι διατεθειμένη να κάνει το σχετικό τεστ τόσο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας όσο και της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρόταση για τον ανιχνευτή ψεύδους έγινε από τον έναν εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης της 33χρονης, σε συνομιλία που είχαν δια ζώσης, στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για πρακτική που συναντάται στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, αλλά όχι στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, η μοναδική περίπτωση στην οποία έγινε αποδεκτό τέτοιο αίτημα, ήταν στην υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της Σούλας Καλαθάκη, όπου ένας εκ των κατηγορουμένων είχε υποβληθεί σε ανάλογη δοκιμασία.

Σε περίπτωση που το μέσο αυτό προκριθεί τελικά από την υπεράσπιση της 33χρονης και υποβληθεί τελικώς ανάλογο αίτημα και γίνει αποδεκτό, το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό για τις δικαστικές αρχές, αλλά συνεκτιμάται μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία.

Απομένει να δούμε εάν οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης θα συμφωνήσουν μεταξύ τους και υποβάλουν το συγκεκριμένο αίτημα στις αρχές, είτε τώρα είτε σε μεταγενέστερο στάδιο.

“Θεωρεί ότι παλεύει μόνη της”

Εκτός του Κωνσταντίνου Ζάρδα, που ορίστηκε από την ανακρίτρια ως συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, την υπεράσπισή της έχει αναλάβει επίσης ο Όθων Παπαδόπουλος, από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος και την επισκέφθηκε σήμερα στη ΓΑΔΑ, όπου παραμένει κρατούμενη, ενώ αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

“Έχω διάφορα ερωτηματικά που θα πρέπει να συζητήσω με την εντολέα μου. Στη συνέχεια θα είμαι σε θέση να σας πω πολύ περισσότερα” σημείωσε ο δικηγόρος σε δήλωσή του, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν μπαίνουν και άλλα πρόσωπα στο κάδρο, απάντησε ότι είναι μια “πολύ σοβαρή πιθανότητα”.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάρδα, η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της 9χρονης ενώ ανέφερε πως η ψυχολογική της κατάσταση είναι κακή καθώς θεωρεί ότι “θα έπρεπε ως μάνα που έχει χάσει το παιδί της, να δέχεται συμπαράσταση, και όχι τις κατηγορίες που εκτοξεύονται εις βάρος της”.

Όπως είπε, πιστεύει ότι είναι μόνη σε αυτόν τον αγώνα που κάνει για να βρει ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στο καταστροφικό αποτέλεσμα της απώλειας της μεγάλης της κόρης. “Η κουβέντα της ήταν αυτή ακριβώς παλεύω μόνη μου” είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως υπάρχουν πράγματα που βρίσκονται υπό διερεύνηση και πιστεύω ότι θα ανακύψουν ως στοιχεία μέχρι τη Δευτέρα για να μπορέσουμε τα χρησιμοποιήσουμε”.

Παράλληλα, την ίδια γραμμή φέρεται να ακολουθεί και σε όσα λέει στους αστυνομικούς στον 7ο όροφο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξηγεί με ιατρικούς όρους τους θανάτους και των τριών παιδιών, αλλά δεν έχει βγάλει ούτε ένα δάκρυ για τον θάνατο τους.

Την ίδια ώρα ο Μάνος Δασκαλάκης δηλώνει ότι “δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν. Θέλω να μάθω την αλήθεια”.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι η υπόθεση είναι “δεμένη”, παρότι δεν υπάρχει ομολογία από την ίδια. Παράλληλα, λένε, ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις στην παρούσα φάση της έρευνας για πρόσωπα που να την βοήθησαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ενώ σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, θα γίνει συνδυαστική μελέτη για τους τρεις θανάτους των μικρών κοριτσιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα