Συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών και νέες πλαστές ταυτότητες στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια

Συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών και νέες πλαστές ταυτότητες στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια
Eurokinissi

Φύλλο και φτερό ισόγειο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια. Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής στη νέα γιάφκα. Που στρέφονται οι έρευνες

Ισόγειο διαμέρισμα σε πολυκατοικία επί της οδού Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 στα Τουρκοβούνια, το οποίο σχετίζεται με έναν από τους συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στον Βελβενδό Κοζάνης εντόπισε η αντιτρομοκρατική.

Το διαμέρισμα φέρεται να το είχε νοικιάσει o Δημήτρης Πολίτης, τον περασμένο Δεκέμβριο και χρησιμοποιήθηκε ως η τελευταία γιάφκα πριν από τη ληστεία στην Κοζάνη.

Στο διαμέρισμα έχουν εντοπισθεί:

*Δέκα πλαστά δελτία ταυτότητας, ένα από τα οποία χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση του διαμερίσματος.

*Ένα γνήσιο δελτίο ταυτότητας

*Κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και σχετικά εξαρτήματα.

*Μία κάρτα μνήμης

*Ένα φυσίγγιο από τουφέκι.

*Χειρόγραφες σημειώσεις με πλήρη στοιχεία πολιτών.

*Χειρόγραφες σημειώσεις με συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών, είδη ρουχισμού, σακίδια, μία άδεια θήκη κιθάρας, κλειδιά σπιτιών, εξαρτήματα καθαρισμού όπλων.

Οι αστυνομικοί σαρώνουν το διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 προκειμένου να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν αποτυπώματα των δραστών, αλλά και DNA – γενετικό υλικό από τους δράστες στους χώρους του διαμερίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα και κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο νεαρών – συνεργών κατά την ΕΛ.ΑΣ. των τρομοκρατών – ώστε να οδηγηθούν οι Αρχές στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Πρόκειται για τον 23χρονο Φοίβο Χαρίση – Πούλο και τον 22χρονο Ανάργυρο Ντάλιο.

Οι πρώτες υποψίες και το τελικό κατηγορητήριο

Οι δύο νέοι, 22 και 23 ετών, κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού, την 28-11-2012, σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής στον Φιλώτα Φλώρινας.

Τότε οι δράστες είχαν αρπάξει 110.000 ευρώ, ενώ η ληστεία είχε θεωρηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. χτύπημα χρηματοδότησης των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

Οι Αρχές, λίγες ώρες μετά τη ληστεία στη Φλώρινα, είχαν προσαγάγει τους δύο αναζητούμενους ως υπόπτους. Τότε οι δύο νέοι είχαν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς να κινούνται ύποπτα, με νοικιασμένο αυτοκίνητο που έφερε αθηναϊκές πινακίδες.

Τους σταμάτησαν για έλεγχο και οι δύο αντέδρασαν φραστικά, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο λόγω απείθειας, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όμως, από το αυτοκίνητο είχαν περισυλλέξει αποτυπώματα οι Αρχές, που σύμφωνα με πληροφορίες ταυτοποιήθηκαν με αυτά του “τοξοβόλου” Γ. Μιχαηλίδη, ενώ ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του Δ. Πολίτη από καπέλο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιηθεί στη ληστεία.

Εντατικοποιούνται οι έρευνες

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος”, οι αστυνομικοί πλέον συνεχίζουν τις έρευνες σε κάθε σημείο στο οποίο ενδεχομένως να έχουν καταφύγει οι δύο ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Προσπαθούν να τους συλλάβουν, όπως επίσης και αυτούς που τους κρύβουν και οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι μέλη της ίδιας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών – που ασχολούνται με την υπόθεση – συγκλίνουν στο ότι η τρομοκρατική ομάδα, στην οποία ανήκουν οι καταζητούμενοι, σχετίζεται και με σειρά εμπρηστικών επιθέσεων την τελευταία τετραετία.

Μάλιστα, λένε, εμφανίζονταν με διαφορετικές ονομασίες, όπως “Πύρινες Σκιές”, “Μαχόμενη Μειοψηφία”, “Φωτιές στον Ορίζοντα” για αποπροσανατολισμό των Αρχών και για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι υπάρχουν πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα