Σκότωσε ηλικιωμένη για να της πάρει την τσάντα που είχε μόνο τα κλειδιά της

Σκότωσε ηλικιωμένη για να της πάρει την τσάντα που είχε μόνο τα κλειδιά της
Περιπολικό αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου) ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε Δάφνη και Ηλιούπολη, σε μία από τις οποίες η παθούσα έχασε τη ζωή της, καθώς και μία κλοπή μοτοσικλέτας.

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, δύο περιπτώσεις ληστειών με αρπαγή τσάντας, σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών γυναικών, σε Ηλιούπολη και Δάφνη Αττικής, από τη διάπραξη των οποίων επήλθε ο θάνατος της μίας γυναίκας και ο βαρύς τραυματισμός της άλλης.

Για τις υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ένας σεσημασμένος 36χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος, βραδινές ώρες χθες, συνελήφθη στην Ηλιούπολη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 15 μηνών, για κλοπή.

Επιπρόσθετα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και σε κλοπή μοτοσυκλέτας, που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της μίας ληστείας.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό των υποθέσεων, βραδινές ώρες της 10ης Νοεμβρίου, στην συμβολή των οδών Ελευθερίας και Καλύμνου, στην Ηλιούπολη, ο δράστης επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, άρπαξε την τσάντα μίας πεζής ηλικιωμένης 85 ετών. Από το τράβηγμα η παθούσα έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό της στο κεφάλι, από τον οποίο, δύο ημέρες αργότερα, επήλθε ο θάνατός της, στο Νοσοκομείο «Γεννηματά» όπου νοσηλευόταν. Σημειώνεται ότι στην τσάντα της η άτυχη ηλικιωμένη είχε μόνο τα κλειδιά της…

Επιπλέον, βραδινές ώρες της 27-28 Νοεμβρίου, αφαίρεσε μοτοσικλέτα από την περιοχή της Ηλιούπολης, την οποία στη συνέχεια, πρωινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου, χρησιμοποίησε για τη διάπραξη ακόμα μίας ληστείας με αρπαγή τσάντας σε βάρος ομοίως πεζής ηλικιωμένης 75 ετών, επί της οδού Διστόμου, στην Δάφνη, από την οποία προκλήθηκε ο βαρύς τραυματισμός της (κάταγμα βραχιονίου και κάκωση ισχίων) και χρειάστηκε να μεταφερθεί και να νοσηλευτεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Η μοτοσικλέτα βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στην περιοχή της Ηλιούπολης, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στην Ηλιούπολη και στο καφενείο που διατηρεί η μητέρα του δράστη στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο ρουχισμός που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς κατά τη διάπραξη των ληστειών, 53 ναρκωτικά δισκία, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές και κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα