Στην Αθήνα ο Φιλιππίδης. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Στην Αθήνα, μετά από απέλαση, ο ο τέως πρόεδρος του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης. Στα χέρια των ελληνικών αρχών Το έγγραφο που υπέγραψε στην Τουρκία(Vids)
- 05 Φεβρουαρίου 2014 07:48
Στην Αθήνα, μετά την απέλασή του από την Τουρκία, έφτασε ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ Αγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος και συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές. Επέβαινε στην πτήση ΤΚ 1845 των τουρκικών αερογραμμών η οποία έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 09:05.
Η απέλασή του από το τουρκικό έδαφος διατάχθηκε μετά από σχετικό σήμα που απέστειλε στις τουρκικές Αρχές η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας μέσω Interpol.
Δείτε τα έγγραφα που υπέγραψε στην Τουρκία, για να αφεθεί ελεύθερος
Ο Άγγελος Φιλιππίδης, που καταζητείται με ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές παρελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ ενώ λίγο μετά τις 11:00 έφτασε στον εισαγγελέα για να απολογηθεί.
Ακολούθως, ο κ. Φιλιππίδης θα οδηγηθεί στον ανακριτή Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση, Γιώργο Ανδρεάδη.
“Προσήλθα οικειοθελώς όπως είχα πει χθες το βράδυ”, πρόλαβε να δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από τη ΓΑΔΑ.
Όπως είπε ο ίδιος ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του ΤΤ, χθες το βράδυ στις 12, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και πλέον ήταν και τυπικά ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές. Τον ενημέρωσαν, ωστόσο, ότι στις 9 σήμερα το πρωί επρόκειτο να ενεργοποιηθεί το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί για δανειοδοτήσεις του ΤΤ.
“Εγώ τους είπα ότι θα φύγω για την πατρίδα μου, με την πρώτη πτήση” ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος σκοπεύει να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του, ώστε να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.
Η άφιξη του καταζητούμενου επιτεύχθηκε κατόπιν συνεννόησης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές αρχές.
Εις βάρος του κ. Φιλιππίδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΤΤ -υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.
Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.
Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.