Στην Εισαγγελία η Κ. Σαββαΐδου

Στην Εισαγγελία η Κ. Σαββαΐδου

Αυτοπρόσωπη εμφάνιση στην εισαγγελία Διαφθοράς έκανε η γγ Δημοσίων Εσόδων Κατ. Σαββαΐδου που εχει κληθεί ως ύποπτη για το αδικημα της απιστίας.

Προθεσμία προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος αναμένεται να ζητήσει η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία εμφανίστηκε το πρωί αυτοπροσώπως στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η προκαταρκτική εξέταση που διαχειρίζονται οι εισαγγελείς Γ. Δραγάτσης και Αγγελική Τριανταφύλλου αφορά σε επανεξέταση φορολογικό πρόστιμο εταιρίας, ύψους 78 εκατ. ευρώ, μετά από εντολή Σαββαΐδου, αν και το επίμαχο πρόστιμο είχε ήδη επικυρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχεται το κατά πόσο η απόφαση αυτή της Κατερίνας Σαββαΐδου πριν από 2,5 χρόνια, “πάγωσε” επ’ αόριστον, το οποίο εμφανίζεται ακόμη να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκέλος που αφορά στη καταβολή του υπέρογκου προστίμου από την πλευρά της εταιρίας έχει ήδη ερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη και αναμένεται η εκδίκασή του. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της τοκογλυφίας, ενώ στην υπόθεση εμφανίζεται να εμπλέκεται και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Τη Δευτέρα αναμένεται να δώσει τελικά τις εξηγήσεις της για το αδίκημα της απιστίας, η Κατερίνα Σαββαΐδου, προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος της στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα