To NBC αναδημοσιεύει τις φωτογραφίες των νεαρών που ξυλοκοπήθηκαν

To NBC αναδημοσιεύει τις φωτογραφίες των νεαρών που ξυλοκοπήθηκαν

Το γύρο του κόσμου κάνουν τα κακοποιημένα πρόσωπα των συλληφθέντων για την ληστεία της Κοζάνης. Το αμερικανικό δίκτυο NBC αναδημοσιεύει τις φωτογραφίες. Γίνεται αναφορά και στην αλλοίωση τους

Πολλά σχόλια και αντιδράσεις προκαλούν οι φωτογραφίες από τους εμφανέστατα άγρια χτυπημένους νεαρούς για την ληστεία στην Κοζάνη.

Μάλιστα, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ενημέρωσης των ΗΠΑ το NBC, έχει και αναδημοσιεύει τις φωτογραφίες του 20χρονου Ρωμανού και  του 24χρονου Μπουρζούκου.

Στο ρεπορτάζ του δε αναφέρεται:

“Έλληνας εισαγγελέας διέταξε έρευνα την περασμένη Δευτέρα για να διαπιστωθεί αν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για ληστεία σε τράπεζα ξυλοκοπήθηκαν ενώ ήταν υπό κράτηση. Η αστυνομία έδωσε αλλοιωμένες φωτογραφίες των κατηγορουμένων στη δημοσιότητα ώστε τα τραύματα να φαίνονται λιγότερο σοβαρά. Οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων κατηγορούν την ελληνική αστυνομία για άθλιες συνθήκες κράτησης τόσο των μεταναστών όσο και των κρατουμένων. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης απεικονίζουν αρχικά φωτογραφίες τεσσάρων ανδρών ηλικίας 20-25 ετών οι οποίοι  είναι με μελανιές και μώλωπες. Στη συνέχεια η αστυνομία δημοσιεύει φωτογραφίες των ίδιων ατόμων όπου οι μελανιές έχουν εξαφανιστεί και οι φωτογραφίες έχουν αλλοιωθεί”.

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρεται πως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας παραδέχθηκε ότι οι φωτογραφίες έχουν παραποιηθεί με photoshop, εντούς δικαιολόγησε την κίνηση αυτή λέγοντας:

“Photoshop χρησιμοποιήθηκε για να είναι αναγνωρίσιμοι οι κατηγορούμενοι στο κοινό. Οι φωτογραφίες όμως δεν θα έπρεπε να είχαν δημοσιευτεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα