Βοσκός ο εμπρηστής της Χαλκιδικής και άνεργος ο εμπρηστής του Ωρωπού

Βοσκός ο εμπρηστής της Χαλκιδικής και άνεργος ο εμπρηστής του Ωρωπού

Οι πυροσβέστες εκτιμούν, ότι γνώριζε ο βοσκός πως μία ημέρα μετά θα ξεσπούσαν βροχοπτώσεις στην περιοχή της Χαλκιδικής και αυτό θα βοηθούσε στην ανάπτυξη νέων βοσκοτόπων στην καμμένη πια έκταση

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των επιτελών της Πυροσβεστικής ότι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στην Κομίτσα της Χαλκιδικής και κατευθύνθηκε δυτικά προς την Ουρανούπολη, κατακαίοντας περίπου 5.000 στρέμματα πευκοδάσους και χαμηλής βλάστησης, ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού για δημιουργία βοσκοτόπων, αφού το συγκεκριμένο μέρος ουδέποτε συγκέντρωνε κεραυνούς.

Από τους άντρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Κεντρικής Μακεδονίας συνελήφθη ένας 37χρονος βοσκός και παραπέμφθηκε σήμερα, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Ο βοσκός αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο οι άντρες της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συγκέντρωσαν κατά την έρευνα, πλήθος καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων, που περιγράφουν πως τον είδαν να κινείται στην περιοχή και να βάζει φωτιά. Οι πυροσβέστες εκτιμούν, ότι γνώριζε πως μία ημέρα μετά θα ξεσπούσαν βροχοπτώσεις στην περιοχή και αυτό θα βοηθούσε στην ανάπτυξη νέων βοσκοτόπων στην καμμένη πια έκταση.

Πρόσθετα, συνελήφθη ένας 55χρονος άνεργος και ομογενής από το Καζακστάν από άντρες της ΔΑΕΕ στην περιοχή Λιοκάντριζα, στο σκοπευτήριο Μαλακάσας, του Δήμου Ωρωπού, καθώς μάρτυρες τον είδαν το βράδυ της Τετάρτης να βάζει φωτιά σε δύο διαφορετικά σημεία, με απόσταση ενός χιλιομέτρου μεταξύ τους, τις οποίες έσβησε η Πυροσβεστική εγκαίρως. Ο συλληφθείς αρνείται τις κατηγορίες εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και τις μαρτυρίες που τον εμπλέκουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα