Χανιά: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 26χρονου που βρέθηκε τεμαχισμένος σε σακούλες – Συγκάτοικός του ο δράστης

Χανιά: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 26χρονου που βρέθηκε τεμαχισμένος σε σακούλες – Συγκάτοικός του ο δράστης
Περιπολικό (φωτογραφία αρχείου) NIKOS LIBERTAS / SOOC

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας ενός 26χρονου, μέλη του οποίου εντοπίστηκαν σε σακούλες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά, προχώρησαν οι Αρχές. Συγκάτοικός του ο δράστης, που διέφυγε στη Γαλλία.

Με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών αναλύσεων που ταυτοποίησαν τις κηλίδες που εντοπίστηκαν στο πάτωμα και το αίμα από έναν μπαλτά που βρέθηκε στο διαμέρισμα δύο Πακιστανών, που διέμεναν στο Ρέθυμνο, ταυτοποιήθηκε το θύμα του φρικτού εγκλήματος, μέλη του οποίου βρέθηκαν τεμαχισμένα, μέσα σε σακούλες σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Χανιά.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δράστης της δολοφονίας είναι ο συγκάτοικος του θύματος.

Το θύμα ήταν 26 ετών, ενώ ο δράστης έχει κατά καιρούς δηλώσει πολλά διαφορετικά στοιχεία και ηλικίες και βρισκόταν παράνομα στη χώρα.

Το νήμα του φρικτού εγκλήματος ξεκίνησε να ξετυλίγεται από τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων που είναι συγκεκριμένα και σε συγκεκριμένες γειτονιές και έτσι βρέθηκε η γειτονιά από τους κάδους της οποίας το απορριμματοφόρο πραγματοποίησε την αποκομιδή.

Στη συνέχεια, μία κρίσιμη πληροφορία από έναν ιδιώτη και ιδιοκτήτη ακινήτου, φανέρωσε, ότι οι δύο συγκάτοικοι είχαν εξαφανιστεί τις τελευταίες ημέρες και ειδικά από τις 17 Ιουλίου από το σπίτι, στο οποίο αποδείχτηκε ότι τελέστηκε το άγριο έγκλημα.

Όταν οι αστυνομικοί εισήλθαν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα στο Ρέθυμνο, διαπίστωσαν πως κάποιος είχε προσπαθήσει να το καθαρίσει, δεν το είχε καταφέρει σε ικανό βαθμό όμως, καθώς εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος στο πάτωμα και ίχνη αίματος σε έναν μπαλτά που από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιήθηκαν πλήρως με το θύμα.

Ο δράστης φέρεται αμέσως μετά την δολοφονία σε βάρος του συγκατοίκου του με τον οποίο εργάζονταν σε οικοδομές, να έφυγε με προορισμό την Αθήνα και στη συνέχεια αναχώρησε αεροπορικώς για την Γαλλία. Μετά τις εξελίξεις αυτές αναμένεται οι ελληνικές Αρχές να αιτηθούν την έκδοση διεθνούς εντάλματος για τον εντοπισμό και την σύλληψή του. Οι ακριβείς λόγοι του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, ωστόσο ενδέχεται να ήταν οικονομικοί.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Εξιχνιάστηκε, σήμερα (04.08.2023) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, υπόθεση ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε βάρος αλλοδαπού, στο Ρέθυμνο.

Ειδικότερα, την 18.07.2023, εντοπίστηκαν μέλη-τμήματα ανθρώπινου σώματος, σε εσωτερικές εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α).

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας και της εμπεριστατωμένης προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, προέκυψε ότι, στην ανθρωποκτονία του αλλοδαπού εμπλέκετε έτερος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο ανωτέρω δράστης την 17.07.2023 πρωινές ώρες τραυμάτισε θανάσιμα τον αλλοδαπό, στην συνέχεια αφού τον τεμάχισε έβαλε την σορό του σε σακούλες απορριμμάτων τις οποίες απέρριψε σταδιακά σε κάδους συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα