Ειδικό Δικαστήριο: “Δεν δέχθηκα καμία παρέμβαση από τον Παπαγγελόπουλο” δηλώνει ο Ζαγοραίος

Ειδικό Δικαστήριο: “Δεν δέχθηκα καμία παρέμβαση από τον Παπαγγελόπουλο” δηλώνει ο Ζαγοραίος
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος Eurokinissi

Στην κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο ο Ηλίας Ζαγοραίος ήταν κατηγορηματικός τονίζοντας ότι δεν είχε δεχθεί την παραμικρή παρέμβαση στο έργο του από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Κατηγορηματικός ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στο έργο του κατά τη θητεία του ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, υποστήριξε καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο ο Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο εισαγγελέα Εφετών είπε χαρακτηριστικά: «Δεν με ενόχλησε ποτέ, ούτε τον κ.Παππά (σ.σ. χειρίστηκε την υπόθεση μετά από παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος). Εμείς δεν υπογράφαμε τη δίωξη με κλειστά μάτια, θα μπορούσε να μην υπήρχε συμφωνία σε κάτι, πάντα τις ελέγχαμε τις δικογραφίες».

Πρόσθεσε δε ότι δεν υπήρξε παρέμβαση προς τους επίκουρους εισαγγελείς, ενώ προσπάθεια επιρροής δεν υπήρχε ούτε στη δικογραφία κατά του Μ. Σάλλα ούτε σε άλλες με προσωπικό ενδιαφέρον για τον Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Ως προς τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, ο Ηλ. Ζαγοραίος κατάθεσε ότι ήταν τυπικές. Όπως εξήγησε, «κατά τη θητεία μου μου είχε προτείνει να βγούμε να φάμε οικογενειακώς και του είχα απαντήσει ότι όσο υπηρετώ στη θέση του προϊσταμένου δεν θα είχαμε επαφή για να μην υπάρξει παρεξήγηση».

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Παπαγεωργίου, τότε επόπτη της εισαγγελίας εγκλημάτων διαφθοράς και της οικονομικής εισαγγελίας.

Και αυτός με τη σειρά του αρνήθηκε ότι υπήρξε αποδέκτης παρεμβάσεων στο έργο του από το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο,όπως είναι η κατηγορία, ούτε είχε ενημερωθεί για αντιπαροχές σε βάρος άλλων εισαγγελέων, τους οποίους επόπτευε.

«Επαναλαμβάνω ότι δεν είχα αντιληφθεί ούτε μου είχε αναφερθεί κάποια εξωθεσμική παρέμβαση προς εισαγγελικό ή άλλον δικαστικό λειτουργό» κατέθεσε και συνέχισε: «δεν γνωριζόμαστε με τον κ.Παπαγγελόπουλο, δεν έχουμε ποτέ συνυπηρετήσει και η μοναδική φορά που χαιρετηθήκαμε ήταν σε κάποια εκδήλωση στον Άρειο Πάγο. Ούτε στη Novartis, ούτε σε άλλη υπόθεση, δέχθηκα παρέμβαση για θέματα που έχουν να κάνουν με την εισαγγελία διαφθοράς και της οικονομικής εισαγγελίας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα