Εισαγγελέας ζητά να καθίσει στο εδώλιο η Σαββαΐδου

Εισαγγελέας ζητά να καθίσει στο εδώλιο η Σαββαΐδου
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕΑ ΤΗΣ ΕΣΣΕ ΚΑΙ ΓΣΕΒΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΕΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Γ.Γ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Εισαγγελική εισήγηση να παραπεμφθεί σε δίκη η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαίδου, για απόπειρα απιστίας στην υπηρεσία

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεν αποκλείεται να καθίσει η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαίδου.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας Εφετών, Μαρία Γκανέ, ζητά με την υπ’ αριθμ. 796/2017 εισήγησή της προς το Συμβούλιο Εφετών να παραπεμφθεί σε δίκη η Κατερίνα Σαββαΐδου κατηγορούμενη για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Τον τελικό λόγο έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί τελικά αν πράγματι η πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα καθίσει στο εδώλιο ή όχι.

Το πρόστιμο των 78 εκατ. ευρώ

Η υπόθεση αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ’ ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να “πάγωσε” επ’ αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ’ αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Στην κατηγορούμενη αποδίδεται ότι ανέσυρε μια ήδη κατατεθείσα αίτηση της εταιρίας απο το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος, ενώ παράλληλα υπήρξαν αρνητικές εισηγήσεις από το σύνολο τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα που ζητούσαν να απορριφθεί το αίτημα. Αναφορικά δε με τη συγκεκριμένη εταιρία, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί, έχει παραπεμφθεί και στη Δικαιοσύνη ως τοκογλυφία με κατηγορούμενο μεταξύ άλλων και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Σαββαίδου, στο υπόνημά της στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως σε ολόκληρη τη θητεία της κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα