Εισαγγελική έρευνα για τη χειροδικία Αυγενάκη σε υπάλληλο του αεροδρομίου

Διαβάζεται σε 4'
Ο Λ. Αυγενάκης
Ο Λ. Αυγενάκης INTIME

Έρευνα για το βίαιο επεισόδιο στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με πρωταγωνιστή του πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες μετά το συμβάν και είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, οδήγησε τις εισαγγελικές αρχές στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Αφορμή στάθηκε τόσο η επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ) προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όσο και σχετική αναφορά από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών αναμένεται να ξεκινήσει την έρευνα ενώ, όταν πλέον έρθει η ώρα να κληθεί ο πρώην υπουργός για να δώσει εξηγήσεις, τότε θα ζητηθεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας από τη Βουλή.

Τα αδικήματα που αναμένεται να ερευνηθούν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα:

  • βία κατά υπάλληλου
  • διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης
  • παράνομη βία και
  • φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους

Την ίδια ώρα, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης (03/07) ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος, όπως και έγινε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε στο Κοινοβούλιο πως ο κ. Αυγενάκης δεν θα μπορεί να λαμβάνει μέρος σε συνεδριάσεις της Βουλής ως πειθαρχικό κοινοβουλευτικό μέτρο για ένα διάστημα.

Πριν το “διαζύγιο” με τη ΝΔ, το οποίο επί της ουσίας ήταν θέμα χρόνου, ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε κληθεί για εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, και στη συνέχεια από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Το χρονικό της χειροδικίας του Αυγενάκη

Όλα ξεκίνησαν μετά από σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ) στην οποία καταγγέλθηκε το περιστατικό βιαιοπραγίας από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από λίγα 24ωρα σε πύλη εξόδου. Όπως αναφέρεται, ο πρώην υπουργός μπέρδεψε τις πύλες, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το ονοματεπώνυμο του πρώην υπουργού, χωρίς ο ίδιος να εμφανιστεί.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πρώην υπουργός ταξίδευε από την Αθήνα σε έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση εμφανίστηκε τελικά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει. Το πράγμα ξέφυγε όταν ο πρώην υπουργός χτύπησε με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου, το οποίο μάλιστα έπεσε λιπόθυμο από το χτύπημα στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας.

Στην εν λόγω ανακοίνωση δεν κατονομαζόταν ο πρώην υπουργός, το περιστατικό ωστόσο πήρε γρήγορα διαστάσεις, ιδιαίτερα μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από το Voice News, το οποίο έδειχνε τον κ. Αυγενάκη να επιτίθεται στον υπάλληλο του αεροδρομίου.

Θέλοντας να “σώσει οτιδήποτε αν σώζεται” ο Λευτέρης Αυγενάκης, το πρωί της Τετάρτης ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα κείμενο στο οποίο έκανε λόγο για υπερβολές και ανακρίβειες σχετικά με το περιστατικό ζητώντας παράλληλα “συγγνώμη”. Ωστόσο, λίγο αργότερα η ανάρτηση δεν ήταν πλέον διαθέσιμη.

Λίγο αργότερα ο πρώην υπουργός επανήλθε με νέα ανάρτηση, στην οποία ουσιαστικά ζητούσε… μισή συγγνώμη, κάνοντας λόγο για υπερβολές και ανακρίβειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα