Είχε ρημάξει την Πελοπόννησο η “συμμορία των 12”

Είχε ρημάξει την Πελοπόννησο η “συμμορία των 12”
Εξέγερση στο κέντρο παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, το απόγευμα του Σαββάτου 10 Αυγούστου 2013. Η εξέγερση ξέσπασε όταν, μετά τη λήξη του προαυλισμού, ομάδα κρατουμένων αρνήθηκε να μπει στους χώρους κράτησης, διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε κοντέινερ που μένουν, βγήκαν έξω και άρχισαν να καίνε τα στρώματά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Στο στιγμιότυπο δυνάμεις των ΜΑΤ σε μπλόκο σε δρόμο της Αμυγδαλέζας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Δύο ληστείες, 16 διαρρήξεις και μία απόπειρα καθώς και 11 κλοπές οχημάτων, στην Αρκαδία, την Αχαΐα και την Μεσσηνία, μέσα σε δύο χρόνια, αποτελούν μέρος της εγκληματικής δράσης της πολυπληθούς συμμορίας

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από  έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο ληστείες, 16  διαρρήξεις και μία απόπειρα, σε οικίες και οχήματα, καθώς και 11 κλοπές οχημάτων, στην Αρκαδία, την Ακράτα Αχαΐας και τη Λογγά Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται 12 Αλβανοί, ηλικίας από 24 έως 49 ετών , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών τους. 

Στο πλαίσιο της έρευνας εξακριβώθηκε, ότι η συμμορία των «12», μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, από τον Οκτώβριο του 2012 έως και το Νοέμβριο του 2014, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, η οποία προέβαινε στη σωρεία ληστειών και κλοπών στην Πελοπόννησο.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και αντικείμενα, που η συνολική τους αξία αγγίζει τις 35.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, ενώ εννέα από τα αφαιρεθέντα οχήματα είχαν βρεθεί και είχαν αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα