Εκλογές 2023: Τα πρώτα ευτράπελα της κάλπης – Προβλήματα με τάμπλετ κι εφορευτικές επιτροπές

Εκλογές 2023: Τα πρώτα ευτράπελα της κάλπης – Προβλήματα με τάμπλετ κι εφορευτικές επιτροπές
Ψηφοδέλτια Eurokinissi

Με τεχνικά θέματα και μικροπροβλήματα ξεκίνησε σε ορισμένες περιοχές η διαδικασία για τη διεξαγωγή των εκλογών 2023.

Με μικροπροβλήματα ξεκίνησε η ψηφοφορία για τις εκλογές 2023, σήμερα (21/5). Ειδικότερα, η πλειοψηφία των δικαστικών εκπροσώπων παρέλαβαν τους σάκους, που περιέχονται μέσα και τα ειδικά tablets, με ελάχιστους να είναι αυτοί που δεν έχουν παραλάβει τις ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι στιγμής.

Παράλληλα, σημειώθηκαν κάποια τεχνικά προβλήματα όσον αφορά το σύστημα ασφαλής μετάδοσης των tablet, με τους τεχνικούς να κάνουν ό,τι μπορούν για να τα επιλύσουν.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών, από τα 21.467 συστήματα ασφαλούς μετάδοσης των αποτελεσμάτων (srt) που είναι σε όλα τα εκλογικά τμήματα της επικρατείας δεν έχουν ενεργοποιηθεί τα 16.

Θεσσαλονίκη: Μικροπροβλήματα στα τάμπλετ των δικαστικών αντιπροσώπων

Από τις 6.30 το πρωί όλοι είναι στις θέσεις τους για τις βουλευτικές εκλογές του 2023, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, με παρόντες τους γραμματείς και τους δύο εφόρους των περιφερειών Α και Β Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε με μικροπροβλήματα. Δικαστικοί αντιπρόσωποι ανέφεραν σε κάποιες περιπτώσεις ότι στα τάμπλετ τους συμπεριλήφθηκαν ονόματα ατόμων εφορευτικών επιτροπών που δεν είχαν διοριστεί.

Η οδηγία που δόθηκε από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης είναι να ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία. Ακόμη, ένας δικαστικός αντιπρόσωπος είπε ότι δεν άνοιξε το τάμπλετ του. Επίσης, από χθες αντικαταστάθηκαν 12 δικαστικοί αντιπρόσωποι για διάφορους λόγους, ενώ κάποιοι γραμματείς δεν παρουσιάστηκαν.

Προβλήματα με εφορευτική επιτροπή στην Κυψέλη

Σημαντικά προβλήματα ανέκυψαν με την εφορευτική επιτροπή στην Κυψέλη, όπου μόλις ένα άτομο έχει φτάσει σε εκλογικό τμήμα, από τα οκτώ που κλήθηκαν.

Θεσσαλονίκη: Με καθυστέρηση άνοιξαν οι κάλπες στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζει ο Κώστας Καραμανλής

Με καθυστέρηση άνοιξαν οι κάλπες στο 1ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης όπου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Κώστας Καραμανλής, λόγω αργοπορίας του δικαστικού αντιπροσώπου, όπως γράφει το thesstoday.

Ήδη από τις 7 άρχισαν να συρρέουν οι πρώτοι πολίτες προκειμένου να ψηφίσουν, ωστόσο χρειάστηκε να περιμένουν μερικά λεπτά κάτω από τη βροχή μαζί με την εφορευτική επιτροπη, εν αναμονή του δικαστικού αντιπροσώπου.

Αυτή την ώρα, η εκλογική διαδικασία έχει ξεκινήσει και διεξάγεται ομαλά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα